ΛΑΪΛΙΑΣ: Η επόμενη μέρα (από τον Γρηγόρη Θωματίκο)

ΛΑΪΛΙΑΣ: Η επόμενη μέρα (από τον Γρηγόρη Θωματίκο)

grigoris161026ΛΑΪΛΙΑΣ: Η επόμενη μέρα (από τον Γρηγόρη Θωματίκο)

Η επόμενη μέρα της μεγάλης καταστροφής στο σαλέ του Λαϊλιά, συμπίπτει με την… επίσκεψη στην περιοχή του βαρομετρικού χαμηλού «Αριάδνη» που φέρνει κύμα κακοκαιρίας και πιθανόν άφθονο χιόνι στο βουνό των Σερρών.

Το ύψος της ζημιάς που υπέστησαν η καφετέρια του σαλέ, η σοφίτα πάνω από αυτήν και η ξύλινη στέγη, υπολογίζεται περίπου στις 300-400 χιλιάδες ευρώ. Ασφαλισμένο δεν είναι, γιατί τα ασφάλιστρα πυρός, κτιρίου μέσα στο δάσος αντιστοιχούν σε τεράστια ποσά που κανείς δεν θα μπορούσε να πληρώσει.

Πρέπει λοιπόν να βρεθούν 300-400 χιλιάρικα για να αποκατασταθεί η ζημιά. Είναι κατανοητό ότι Ορειβατικός Σύλλογος των Σερρών δεν μπορεί να αναλάβει το συγκεκριμένο «φορτίο». Από την άλλη, δεν θα μπορούσε ιδιώτης να προχωρήσει σε αντίστοιχη επένδυση, αναλαμβάνοντας τόσο μεγάλο κόστος.

Κατά συνέπεια, χρειάζεται οι κρατικοί ή -πιθανότερο- οι αυτοδιοικητικοί φορείς του τόπου να αποδείξουν έμπρακτα την πολιτική τους βούληση για τον Λαϊλιά και την αξιοποίησή του. Προγράμματα τρέχουν, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μόλις χθες ανακοίνωσε ότι είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στο νέο ΕΣΠΑ και ο δήμος θα μπορούσε να κινηθεί ανάλογα.

Η άμεση καταγραφή και ακριβής ενημέρωση των φορέων που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, είναι προαπαιτούμενα για να μην χάσουμε αυτό που έχουμε: Ένα βουνό που δεν έχει χιονοδρομικό σαν το Καϊμάκ, το Φαλακρό ή τα Πηγάδια, αλλά είναι πολύ ομορφότερο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.