ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Η ομιλία στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Η ομιλία στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

arampatzi17040614.01.18, 10:20

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Η ομιλία στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Για νέο κυνισμό και πολιτική ωμότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή στη σχετική τοποθέτησή της στη Βουλή, στο Πολυνομοσχέδιο για την 3η αξιολόγηση.

Αναφερόμενη στην περικοπή των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων από την δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση, η Σερραία βουλευτής τόνισε ότι αποτελεί μία νέα ανάλγητη διάταξη. Μια θλιβερή συνέχεια στο «πετσόκομμα» των συντάξεων χηρείας, στην εκμηδένιση του ΕΚΑΣ, στη συρρίκνωση στο ¼ του πετρελαίου θέρμανσης.

Κυρίως όμως εθνικά καταστροφική για το δημογραφικό της χώρας μας, «καθώς δίνει τη χαριστική βολή στην Ελλάδα που γερνάει, στην Ελλάδα που πεθαίνει, στην Ελλάδα, που το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών!», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αραμπατζή στηλίτευσε και τη νέα οικονομική επιβάρυνση των ασθενέστερων οικονομικά από την πρωτοφανή, υποχρεωτική, προδικαστική διαμεσολάβηση, που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως επισήμανε, η  θέσπιση της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης  επί ποινή απαραδέκτου, είναι αντισυνταγματική, καθώς σημαίνει την αποστέρηση του ατόμου από τον φυσικό του δικαστή, όσο και επιπλέον κοστοβόρα για τους πολίτες, που πρώτα πρέπει να πληρώσουν για τη διαμεσολάβηση και μετά για την υποστήριξή τους στα δικαστήρια.

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ στάθηκε ιδιαίτερα και στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τις μισθώσεις αγροτεμαχίων του άρθρου 342, παρ. 2, ως μια ακόμη αντικινητροδοτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Επιπροσθέτως, όπως ανέφερε, με την κατάργηση του κινήτρου της επιδότησης του ασφαλίστρου  στις χρηματοδοτικές μισθώσεις των Νέων Αγροτών και των κατοίκων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, η Κυβέρνηση υπονομεύει για μια ακόμη φορά  την ηλικιακή ανανέωση  του ελληνικού αγροτικού πληθυσμού αφενός και της ακριτικής Ελλάδας, της Υπαίθρου αφετέρου.

Δείτε την τοποθέτηση της κ. Αραμπατζή…

δελτίο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.