ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ‘Δεν θα τους επιτρέψουμε να συμφωνήσουν στο όνομα’

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ‘Δεν θα τους επιτρέψουμε να συμφωνήσουν στο όνομα’

karamanlis17081314.01.18, 09:46

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ‘Δεν θα τους επιτρέψουμε να συμφωνήσουν στο όνομα’

Ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, σε παρέμβασή του στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λώρας Ιωάννου στον σταθμό «ALPHA 989», αναφέρθηκε στο θέμα του ονόματος.

Συγκεκριμένα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η ευαισθησία που έχει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για τον όρο «Μακεδονία» είναι και δεδομένη και αποδεδειγμένη. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα «Όχι» και το 1992 και το 2008. Το Βουκουρέστι δεν κατέληξε σε συμφωνία, λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, κι άρα δεν υπάρχει σ’αυτήν τη φάση δέσμευση για σύνθετη ονομασία. Όπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κόκκινη γραμμή – πέρα από το όνομα – έχει να κάνει και με τις χρήσεις του ονόματος (erga omnes) αλλά και με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού που επιδεικνύει η σκοπιανή πλευρά, προσπαθώντας να καπηλευθεί την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας».

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να κάνει «σαλαμοποίηση» του όλου θέματος, δηλ. να συμφωνήσουν σε μια ονομασία και μετά να συζητήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα. Αν οι εταίροι μας θέλουν συμφωνία στο θέμα του ονόματος, πρέπει να πείσουν τους γείτονές μας να κάνουν πολλά βήματα πίσω», πρόσθεσε ο Σερραίος βουλευτής της Ν.Δ.

«Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι το τι λέει η Αντιπολίτευση, αλλά το τι κάνει η Κυβέρνηση. Αυτή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» ανέφερε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας: «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, την ώρα που ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο, αυτό το τερατούργημα, που στην ουσία είναι η εμβληματικότερη κατάρρευση του αριστερού αφηγήματος, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, κάνοντας διαρροές για τυχόν διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής μίλησε και για την άποψη που εξέφρασε η Εκκλησία για το θέμα του ονόματος: «Η Εκκλησία – όπως όλοι σ’αυτή τη χώρα – έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Αυτό, όμως, που έπραξε η κυβέρνηση, που μέσω διαρροών ταυτίζει τις απόψεις της Εκκλησίας με αυτές της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτο και προσβλητικό, και υπονομεύει κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση», είπε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.