ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στοίχημα η καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφή των προορισμών παγκοσμίως

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στοίχημα η καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφή των προορισμών παγκοσμίως

tourismos18010202.01.18, 08:12

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στοίχημα η καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφή των προορισμών παγκοσμίως

Η καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφή των προορισμών παγκοσμίως παραμένει το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική ηγεσία του τουρισμού για τη νέα χρονιά, όπως άλλωστε δηλώνει και η αρμόδια υπουργός Ελενα Κουντουρά σε κάθε ευκαιρία, με όχημα τη στρατηγική του υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά σε προορισμούς όπως τη Σαντορίνη και την Κρήτη, ενώ βούληση του υπουργείου είναι η διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε λιγότερο αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές της χώρας, προκειμένου να καρπωθούν τα οφέλη της άνθισης του ελληνικού τουρισμού. Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και οι φορείς του κλάδου, με τον ΣΕΤΕ να προωθεί και να υλοποιεί με συγκεκριμμένες δράσεις την σύνδεση του τουρισμού με τον κλάδο της αγοροδιατροφής αλλά και τον πολιτισμό, αφού μέσω αυτού επιτυγχάνεται η προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Παραμένοντας στις προσπάθειες επιμήκυνησης της τουριστικής περιόδου Σαντορίνη και Κρήτη πρωτοστατούν και αυξάνουν τις διαθέσιμες κλίνες τους πέραν των καθιερωμένων μηνών του καλοκαιριού. Η Κρήτη Συγκεκριμένα, σύμφωνα με φορείς του κλάδου μέχρι τον Απρίλιο θα έρθουν περίπου 50.000 τουρίστες, καθώς νέες πτήσεις από Γερμανία προσγειώνονται στο Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή, 8 ξενοδοχεία από το Ρέθυμνο, την Αμμουδάρα και τον Ανισσαρά παραμένουν ανοικτά για να ικανοποιήσουν την άνω ζήτηση. Εκτός κάδρου φυσικά δεν μένει ο προορισμός της πρωτεύουσας, αφού όπως άλλωστε τόνισε και χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης,η Αθήνα ζει πρωτόγνωρες στιγμές σε ό,τι αφορά τις ελεύσεις ξένων επισκεπτών.

Τα μηνύματα και για τη νέα χρονιά ωστόσο είναι ιδιαίτερα θετικά, αφού όπως έχει τονιστεί, οι προκρατήσεις κινούνται σε διψήφια νούμερα γεγονός που μπαίνουν οι βάσεις για μια ακόμη καλύτερη χρονιά από το 2017. Βέβαια οι φορείς του κλάδου με μια φωνή εστιάζουν την επιχειρηματολογία τους στην αυξημένη φορολογία, που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης, που ισχύει από σήμερα, ενισχύει την ανησυχία τους. Την ίδια στιγμή η επιστροφή της Τουρκίας, στη μάχη των αφίξεων είναι ένας επιπλέον παράγοντας που θα διαδραματίσει το δικό του ρόλο στο πως θα κινηθούν τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση μια νέα χρονιά ξεκίνησε για τον ελληνικό τουρισμού και η παρακαταθήκη του 2017 βάζει τις βάζεις για το πως θα κινηθεί η τουριστική βιομηχανία της χώρας. Το Μάρτη εξάλλου, στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ 2018, θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα τι μέλλει γεννέσθαι εφέτος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.