ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ: «Χωρίς τακτικά ιατρεία και χειρουργεία η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών»

ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ: «Χωρίς τακτικά ιατρεία και χειρουργεία η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών»

12.01.19, 10:15

ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ: «Χωρίς τακτικά ιατρεία και χειρουργεία η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών»

Στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων στο Νοσοκομείο Σερρών, αναφέρεται με ερώτησή του στη Βουλή ο Αναστάσης Μεγαλομύστακας. Στο κείμενό του, ο Σερραίος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει:

Τη διακοπή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων της Ορθοπεδικής Κλινικής, αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου.  Μέχρι νεωτέρας, οι γιατροί θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, τις επανεξετάσεις και τυχόν επείγοντα χειρουργεία. Οι εφημερίες θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2019 και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν εφημερίες με «εντέλεσθαι», το οποίο μεταφράζεται σε αναγκαστική, πρόσθετη εφημερία γιατρού.

Ο λόγος που οι γιατροί οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή είναι η δραματική, συνεχιζόμενη, υποστελέχωση του τμήματος, καθώς σε αυτό εργάζονται μόλις τέσσερις (4) ιατροί και ένας (1) ειδικευόμενος, αριθμός που δυστυχώς δεν επαρκεί ώστε να αντιμετωπιστούν επαρκώς τα περιστατικά και να καλυφθούν οι εφημερίες, όλες τις ημέρες του μήνα. Δέον να λεχθεί, ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και μια απερίγραπτη καθημερινότητα για τους εργαζόμενους ιατρούς, οι οποίοι με εξοντωτικά ωράρια και πολυάριθμες εφημερίες προσπαθούν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες.

Η κρατούσα εικόνα στα Νοσοκομεία, και εν προκειμένω στο Νοσοκομείο Σερρών, είναι απαράδεκτη για τη δημόσια υγεία, η οποία συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται συνεχώς.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού  προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της;

Προστίθεστε να εξασφαλίσετε πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.