Ριζότο της Κερασίας με κοτόπουλο και μανιτάρια

από την Κερασία Κόκκαληu03BAu03B5u03C1u03B1u03C3u03B9u03B1

Υλικά

½ κιλό ρύζι αρμπόριο
200 γρ. βούτυρο
2 κύβους κότας
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι μέτριο
250 ml κρασί λευκό ξηρό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 κύβους κότας. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθίσει ελαφρά, στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Ρίχνουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο – λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα.

Ριζότο της Κερασίας με κοτόπουλο και μανιτάρια

από την Κερασία Κόκκαληu03BAu03B5u03C1u03B1u03C3u03B9u03B1

Υλικά

½ κιλό ρύζι αρμπόριο
200 γρ. βούτυρο
2 κύβους κότας
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι μέτριο
250 ml κρασί λευκό ξηρό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 κύβους κότας. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθίσει ελαφρά, στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Ρίχνουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο – λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα.

Powered by Friktoria.com