Σταφίδες, κανέλα και μαύρη ζάχαρη χαρίζουν πλούσια αρώματα στα μήλα και κάνουν τη μηλόπιτα να ευωδιάζει από το Στέλιο Παρλιάρο φυσικά.
Υλικά
Ζύμη
300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
115 γρ. καλαμποκέλαιο
115 γρ. ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
κανέλα
1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρύδια
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ. κανέλα
Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1½ ώρα, Ψήσιμο: 50΄-60΄
Ζύμη
Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί έτσι μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μήλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλστ. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης.
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
πηγή:http:steliosparliaros.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Περιουσιακά στοιχεία καταδικασθέντων για την υπόθεση της Siemens ζήτησε ο ΟΤΕ από το δικαστήριο
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής θερμικής ισχύος από γεωθερμία ανά κάτοικο για τα Γρεβενά
ΣΕΡΡΕΣ: Αεροπορικώς στην Κερκίνη από την Κύπρο δύο ροδοπελεκάνοι που «ξέμειναν» στη μετανάστευση
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Το φορολογικό δεν απελευθερώνει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας από τα βάρη που σώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι Έλληνες εικαστικοί του 19ου και 20ου αιώνα συναντούν την αρχαία ελληνική τέχνη στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.