Υλικά
- 500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμένος
- 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 1 ασπράδι αυγού
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
- Προσθέτουμε τελευταία στιγμή το ψάρι και το ασπράδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ,πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 5εκ.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ριχνουμε λαδι και το ζεσταίνουμε για να τηγανίσουμε τις κροκέτες.Ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε.Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Tip
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 2-3 μέρες… αλλάζουμε το νερό συχνά.
πηγή:http:akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Περιουσιακά στοιχεία καταδικασθέντων για την υπόθεση της Siemens ζήτησε ο ΟΤΕ από το δικαστήριο
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής θερμικής ισχύος από γεωθερμία ανά κάτοικο για τα Γρεβενά
ΣΕΡΡΕΣ: Αεροπορικώς στην Κερκίνη από την Κύπρο δύο ροδοπελεκάνοι που «ξέμειναν» στη μετανάστευση
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Το φορολογικό δεν απελευθερώνει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας από τα βάρη που σώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι Έλληνες εικαστικοί του 19ου και 20ου αιώνα συναντούν την αρχαία ελληνική τέχνη στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας
Μοιράσου το:
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.