Βασική ζύμη για σου, από τον Σταύρο Μπακιρτζή – Για ονειρεμένα γλυκά και αλμυρά κεράσματα

Βασική ζύμη για σου, από τον Σταύρο Μπακιρτζή – Για ονειρεμένα γλυκά και αλμυρά κεράσματα

sou idiston3

Από τον Σταύρο Μπακιρτζή (ζαχαροπλαστείο ΗΔΙΣΤΟΝ – Σέρρες)bakirtzis

Με αυτήν την πανεύκολη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα υπέροχα σου για να δημιουργήσετε τα δικά σας γλυκά ή αλμυρά κεράσματα, που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Με απλά βήματα, ετοιμάζετε τη ζύμη και αφού τα ψήσετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκά ή αρμυρά υλικά ώστε τα σου σας να γίνουν υπέροχα γλυκάκια  ή ένα εκπληκτικά  ορεκτικά για μπουφέ ή πρώτο πιάτο.

 

Υλικά

  • 500 γραμμ. νερό
  • 250 γραμμ. λάδι
  • 400 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις κοσκινισμένο
  • αυγά μεγάλα
  • 2 πρέζες αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το νερό και το λάδι σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Όταν το μείγμα με το νερό και το λάδι  ξεκινήσει να βράζει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά το μείγμα μας και το βάζουμε στο μίξερ.

sou idiston

  • Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη μόνη της στο μίξερ για να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ, δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας αφού πρώτα απλώσουμε λαδόκολλα.

sou idiston1

sou idiston2

 

  • Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα, χρυσαφένια απέξω και τραγανά(περίπου 30 με 35 λεπτά).

sou idiston3

 

idiston

 

???????????????????????????????

 

???????????????????????????????

 

idiston10
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.