Από τον Σταύρο Μπακιρτζή (ζαχαροπλαστείο ΗΔΙΣΤΟΝ – Σέρρες)
Με αυτήν την πανεύκολη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα υπέροχα σου για να δημιουργήσετε τα δικά σας γλυκά ή αλμυρά κεράσματα, που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Με απλά βήματα, ετοιμάζετε τη ζύμη και αφού τα ψήσετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκά ή αρμυρά υλικά ώστε τα σου σας να γίνουν υπέροχα γλυκάκια ή ένα εκπληκτικά ορεκτικά για μπουφέ ή πρώτο πιάτο.
Υλικά
- 500 γραμμ. νερό
- 250 γραμμ. λάδι
- 400 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις κοσκινισμένο
- 9 αυγά μεγάλα
- 2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό και το λάδι σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Όταν το μείγμα με το νερό και το λάδι ξεκινήσει να βράζει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά το μείγμα μας και το βάζουμε στο μίξερ.
- Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη μόνη της στο μίξερ για να κρυώσει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ, δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας αφού πρώτα απλώσουμε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα, χρυσαφένια απέξω και τραγανά(περίπου 30 με 35 λεπτά).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Περιουσιακά στοιχεία καταδικασθέντων για την υπόθεση της Siemens ζήτησε ο ΟΤΕ από το δικαστήριο
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής θερμικής ισχύος από γεωθερμία ανά κάτοικο για τα Γρεβενά
ΣΕΡΡΕΣ: Αεροπορικώς στην Κερκίνη από την Κύπρο δύο ροδοπελεκάνοι που «ξέμειναν» στη μετανάστευση
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Το φορολογικό δεν απελευθερώνει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας από τα βάρη που σώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι Έλληνες εικαστικοί του 19ου και 20ου αιώνα συναντούν την αρχαία ελληνική τέχνη στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.