ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ: Ερώτηση στη Βουλή για τους εκπαιδευτικούς στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ: Ερώτηση στη Βουλή για τους εκπαιδευτικούς στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

10.02.18, 20:27

ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ: Ερώτηση στη Βουλή για τους εκπαιδευτικούς στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

Η μη καταβολή του ειδικού επιμισθίου στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου είναι το θέμα ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Αναστάσης Μεγαλομύστακας. Στο κείμενό του, ο Σερραίος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει:

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε επιστολή των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου και διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή του ειδικού επιμισθίου, όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία καταβολής του σε αποσπασμένους στο εξωτερικό υπαλλήλους αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2/20801/0022/14.3.2012 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 807 Β ́), το ειδικό επιμίσθιο χορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο, καταβάλλεται στους δικαιούχους, επιπλέον των τακτικών αποδοχών τους, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της αναφοράς ανάληψης υπηρεσίας τους και καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, εφόσον υπάρχει αντίστοιχη προσφορά υπηρεσίας τους και δεν καταβάλλεται για τον ίδιο σκοπό αποζημίωση από Φορέα του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό ή τοπική πηγή ή ξένη Αρχή.

Παρά ταύτα, όπως καταδεικνύουν στην επιστολή που δημοσιεύτηκε, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Μονάχου δεν έχουν πληρωθεί, έως και σήμερα, κανένα μήνα το προβλεπόμενο επιμίσθιο, από τον Οκτώβριο του 2017 που ανέλαβαν υπηρεσία, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Επισημαίνουν, δε,  χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα «τραπεζικής χρηματοδότησης» και πως «οι οικονομίες τους τελείωσαν», καθώς αρχικά επωμίστηκαν οι ίδιοι τα έξοδα εγκατάστασης, την αγορά εξοπλισμού για τη νέα τους κατοικία, το πρώτο ενοίκιο, την εγγύηση, και εν συνεχεία το κόστος της καθημερινής διαβίωσης, τις μετακινήσεις κ.α.

Ως εκ τούτων, εύλογα απαιτούν την άμεση πληρωμή τους.  

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τα Ελληνικά Σχολεία στο εξωτερικό και να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία τους,                                          

Ερωτάται ο κ.κ. Υπουργός

  • Σκοπεύετε να προβείτε σε άμεση διευθέτηση του ως άνω περιγραφόμενου προβλήματος στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου, ώστε οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί του να συνεχίσουν να τελούν απρόσκοπτα και με συνέπεια το έργο τους;
  • Εάν ναι, εντός ποιων χρονικών ορίων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.