ΣΥΝΤΑΓΗ: Πεντανόστιμος νηστίσιμος μουσακάς

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πεντανόστιμος νηστίσιμος μουσακάς

flos mousakas

21.02.18, 08:32

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πεντανόστιμος νηστίσιμος μουσακάς

Yλικά:

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα ή 2 κουτιά κονσερβοποιημένα
  • 3 με 4 ώριμες ντομάτες ή ½ κούπα χυμό ντομάτας
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • ½ φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας ή ½ κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 ½ φλ. Τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

 

Για την κρέμα:

  • 5 φλ. Τσαγιού νερό
  • ¾ φλ. Νιφάδες πατάτας σε για πουρέ
  • ½ φλ. Ελαιόλαδο
  • ¾ φλ. Αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τις αφήνουμε για 1,5 με 2 ώρες περίπου για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε, για να φύγουν τα περιττά υγρά τους. Τις τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και τις τοποθετούμε σε στραγγιστήρι ή σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και τα μπαχαρικά και βράζουμε τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με 3κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ένα ταψί,στρώνουμε τις μελιτζάνες και επάνω βάζουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής: βράζουμε νερό, ρίχνουμε τις νιφάδες πατάτας και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάχουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της πατάτας και τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβωλιάσει. Απλώνουμε την κρέμα μας στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

πηγή:agiameteora.net

Καταπληκτικός ο νηστίσιμος μουσακάς! Απολαύστε τον! Και μετά το φαγητό για να λάμπουν τα πιάτα ξέρετε το «πως»… Flos, και χαλαρώσατε!

 

flos mousakas

Οποία «αναστάτωση» και να φέρουν στην κουζίνα οι μαγειρικές δημιουργίες, μη σας νοιάζει

Η Flos καθαρίζει για εσάς!

FLOS1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.