ΣΕΡΡΕΣ: Παράσταση από το Μαύρο Θέατρο Θεσσαλονίκης

ΣΕΡΡΕΣ: Παράσταση από το Μαύρο Θέατρο Θεσσαλονίκης

12.02.18, 07:26

ΣΕΡΡΕΣ: Παράσταση από το Μαύρο Θέατρο Θεσσαλονίκης

ΣΤΙΣ 13/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ». ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ «ΑΙΓΛΗ» ΚΑΙ «ΒΟΛΤΑ».

«Ο Ηρακλής και οι άθλοι της ζωής μας» είναι μια παράσταση με πλούσια δράση που εκτυλίσσεται μέσα στη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου.
Τα πρόσωπα και οι άθλοι του έργου έχουν το δικό τους συμβολισμό: Ο Ηρακλής είναι ο διαχρονικά αγωνιζόμενος για την ευτυχία του άνθρωπος, που ανεβαίνει στο βάθρο του ήρωα μέσα από το ξεπέρασμα των εμποδίων που του θέτει ο Ευρυσθέας, ο κατώτερος εαυτός του. Συνειδητοποιεί πως τα συναισθήματα κατωτερότητας που νιώθει δεν βλάπτουν μόνο τον ίδιο, αλλά και την οικογένεια του και την κοινωνία και το μέλλον της ανθρωπότητας. Έτσι. ξεκινά με το λιοντάρι της Νεμέας, τον άρρωστο εγωϊσμό του, που « κατασπαράζει» τον ίδιο και τους άλλους. Προχωρά στη Λερναία Ύδρα , το τέρας των εξαρτήσεων του, που τον εξουσιάζουν και τον καθηλώνουν σε μια μίζερη ζωή και περνά σε επόμενες μάχες αυτογνωσίας , μάχες που τον απελευθερώνουν και τον εξανθρωπίζουν.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΩΤΗΣ ΣΑΦΟΥΡΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.