ΦΑΓΗΤΟ: Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια της Ελληνίδας Μάνας

 ΦΑΓΗΤΟ: Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια της Ελληνίδας Μάνας

keftedakia-politika12.02.18, 08:36

 Κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά, σε 5 λεπτά

Υλικά

  • 800 γραμμάρια ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
  • 2 αυγά
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Τα δύο μυστικά είναι το ψωμί (προτιμότερο από την τριμμένη φρυγανιά, δίνει πιο μαλακά κεφτεδάκια)

Και το ξύδι («ανοίγει» τον κιμά και δίνει νοστιμιά)

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι
  • Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο
  • Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο
  • Έτσι αναδύονται τα αρώματα και ο κιμάς ξεκουράζεται
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε
  • Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά
  • Σε βαθύ τηγάνι με αρκετό λαδάκι  τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά
  • Αν μείνουν τηγανισμένοι οι κεφτέδες, την άλλη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα με ντομάτες και αφού βράσει για 10 λεπτά, ρίξτε τους τηγανισμένους κεφτέδες

idiston
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.