ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ: Φέρνει καινοτόμα πρόταση κυκλικής οικονομίας με συνεργασία ΑΠΘ και ΤΕΙ Σερρών

ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ: Φέρνει καινοτόμα πρόταση κυκλικής οικονομίας με συνεργασία ΑΠΘ και ΤΕΙ Σερρών

12.02.19, 16:22

ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ: Φέρνει καινοτόμα πρόταση κυκλικής οικονομίας με συνεργασία ΑΠΘ και ΤΕΙ Σερρών

Ένα εξαιρετικά καινοτόμο πλάνο, βασισμένο στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, φέρνει αύριο στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών, ο Κώστας Καρπουχτσής.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, προτείνει με εισήγησή του τη συνεργασία δύο κορυφαίων επιστημονικών πυλώνων, της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και των Σερρών (ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας). Συγκεκριμένα, η εισήγηση αφορά στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας, δηλαδή της παραγωγής αξίας από τα απόβλητα.

Πρόκειται για το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης στην αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. («Έγκριση υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερρών, της Αστικής μή Κερδοσκοπικής Εταιρείας ¨ECO CITY¨, του εργαστηρίου μετάδοσης θερμότητας και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ και του τμήματος διοίκησης συστημάτων εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας, για την κυκλική οικονομία»).

Η συγκεκριμένη συνεργασία των τεσσάρων φορέων θα συμβάλει στη σταδιακή υλοποίηση των στρατηγικών κατευθύνσεων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέσω ενός συνεκτικού πλέγματος σχεδίων, προγραμμάτων, δράσεων και έργων που θα προκύψουν με την ανταλλαγή κυρίως τεχνογνωσίας και την επιστημονική υποστήριξη του Δήμου σε θέματα κυκλικής οικονομίας.

Στόχους της συγκεκριμένης δράσης αποτελούν:

  • Οι αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων και του Δήμου Σερρών σε θέματα κυκλικής οικονομίας.
  • Η επιστημονική υποστήριξη του Δήμου Σερρών και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους εκάστοτε συμπράττοντες ακαδημαϊκούς ή και άλλους φορείς σε θέματα που άπτονται της κυκλικής οικονομίας.
  • Η ενθάρρυνση και η προώθηση της επιχειρηματικότητας σε θέματα κυκλικής οικονομίας στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Σερρών.
  • Η στοχευμένη διασύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Η συλλογή και αξιοποίηση της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας και η διάχυσή της προς τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.