ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπέργκερ με μπιφτέκι από ρεβίθια και μελιτζάνες

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπέργκερ με μπιφτέκι από ρεβίθια και μελιτζάνες

09.03.18, 07:33

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπέργκερ με μπιφτέκι από ρεβίθια και μελιτζάνες

Υλικά

  • 400γρ. ρεβίθια βρασμένα (ζυγισμένα μετά το βράσιμο)
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κύμινου, κοπανισμένους
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. φρυγανιές ολικής άλεσης
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σπάζετε τις φρυγανιές σε μικρά κομμάτια και τις αλέθετε στο multi. Τις μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.

Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν κρυώσουν τις βάζετε στο multi μαζί με τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και την πάστα καυτερής πιπεριάς. Χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη φρυγανιά και το κύμινο και ανακατεύετε ξανά.

Πλάθετε το μίγμα σε έξι μπιφτέκια και τα αφήνετε στο ψυγείο να σταθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Μ’ ένα μυτερό μαχαιράκι ανοίγετε τις πίτες και βάζετε από ένα μπιφτέκι. Γαρνίρετε με λωρίδες από πιπεριές Φλωρίνης και φύλλα βασιλικού.

Φτιάχνετε ένα υπέροχο λαχταριστό φαγητό. Απολαύστε το! Και η κουζίνα θα λάμπει όπως πριν στο λεπτό με το Flos Xtra για όλες τις επιφάνειες. flos20

Οποία «αναστάτωση» και να φέρουν στην κουζίνα οι μαγειρικές δημιουργίες, μη σας νοιάζει.

Η Flos καθαρίζει για εσάς!

FLOS1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.