ΣΕΡΡΕΣ: Αντιπλημμυρική θωράκιση στα αναχώματα του Στρυμόνα

ΣΕΡΡΕΣ: Αντιπλημμυρική θωράκιση στα αναχώματα του Στρυμόνα

07.03.18, 20:17

ΣΕΡΡΕΣ: Αντιπλημμυρική θωράκιση στα αναχώματα του Στρυμόνα

Σε μια γενναία αντιπλημμυρική παρέμβαση στον ποταμό Στρυμόνα προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς διαθέτει 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών των αναχωμάτων του ποταμού σε Παραλίμνιο και Πεθελινό και στην αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τις επεμβάσεις, που επικεντρώνονται σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του αναχώματος στην τέως λίμνη Αχινού. Σε τμήματα του αναχώματος παρατηρήθηκε καθίζηση και αλλοίωση, με μείωση του πλάτους του, με αποτέλεσμα τη μείωση της αντοχής και την αύξηση της πιθανότητας θραύσης του.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε δραματικές επιπτώσεις από ενδεχόμενες πλημμύρες. Οι εργασίες θα γίνουν από τη συμβολή της Μπέλιτσας με τον ποταμό Στρυμόνα και σε μήκος 9 χιλιομέτρων, όπου άλλωστε είναι και το κομμάτι με τα επικίνδυνα τμήματα των διαβρώσεων και καθιζήσεων στα αναχώματα. Προβλέπεται μάλιστα και σταθεροποίηση και ενίσχυση των αναχωμάτων όπου απαιτείται.

Παράλληλα, στην εργολαβία προβλέπεται να γίνει συντήρηση και αποκατάσταση των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων στους αμμοχαλικόστρωτους αγροτικούς δρόμους, που εξυπηρετούν τους αγρότες της περιοχής.

Πηγή: voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.