ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Παρέμβαση για την περιαστική των Σερρών

ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Παρέμβαση για την περιαστική των Σερρών

19.03.18, 12:01

ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Παρέμβαση για την περιαστική των Σερρών

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 4423/16-3-2018 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη έφερε στην Βουλή το ζήτημα «της ολοκλήρωσης της Περιαστικής οδού πόλης Σερρών».

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Βουλευτής στην αρχή της Ερώτησής του: «Απαράδεκτη καθυστέρηση καταγράφεται, εκ  μέρους των αρμόδιων  Υπουργείων, στην κατασκευή της Περιαστικής οδού της πόλης των Σερρών που συνδέει τον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνα με τον κάθετο άξονα Σέρρες-Δράμα-Καβάλα. Ο πρώτος κλάδος της  Περιαστικής οδού της πόλης των Σερρών κατασκευάστηκε, το έτος 1997 από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Έκτοτε, σύμφωνα με την Εγνατία Οδό Α.Ε, στην οποία, με την Κ.Υ.Α Δ1/ο/3143/01-09-2010, εκχωρήθηκε η μελέτη και κατασκευή του έργου, οι αναγνωριστικές και οριστικές μελέτες, ολοκληρώθηκαν το έτος 2015, με συνολικό μελετητικό κόστος 1.6 εκατομμύρια ευρώ και  χρηματοδότηση από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών».

Εντούτοις, όπως τονίζει ο κ. Τζελέπης «Τρία χρόνια μετά, το σημαντικότατο αυτό έργο αναβάθμισης της ποιότητας του οδικού δικτύου των Σερραίων πολιτών,  παραμένει στάσιμο.           Η μετατροπή της υπάρχουσας, Περιαστικής οδού της πόλης των Σερρών, σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, μήκους 15,5 χλμ, με την κατασκευή νέων χαράξεων σύνδεσης μεταξύ των δύο αξόνων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, δύο λωρίδες, ΛΕΑ, διαχωριστική νησίδα, ανισόπεδους κόμβους για ασφαλή διέλευση αλλά και παράπλευρο οδικό δίκτυο εξυπηρέτησης, είναι έργο το οποίο πρέπει να αποπερατωθεί άμεσα, προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου εντός και πέριξ της πόλης, στην αύξηση  της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας αλλά και στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή της Περιαστικής οδού της πόλης των Σερρών, μήκους 15.5 χλμ, δεδομένου ότι από το έτος 2015, οι οριστικές μελέτες του έργου έχουν ολοκληρωθεί, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου και σε ποιες ενέργειες έχει ήδη προβεί, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, για την αποπεράτωση του εν λόγω έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.