ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χρωματιστές σκάλες στις γειτονιές της Καβάλας από την εθελοντική ομάδα της Action Team

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χρωματιστές σκάλες στις γειτονιές της Καβάλας από την εθελοντική ομάδα της Action Team

12.03.19, 19:32

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χρωματιστές σκάλες στις γειτονιές της Καβάλας από την εθελοντική ομάδα της Action Team

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Καβαλιώτες, που το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας περπάτησαν σε γειτονιές της πόλης, γνώριμες μεν, αλλά με πολύ περισσότερο χρώμα απ’ ό,τι πριν. Κι όλα αυτά χάρη σε μια εθελοντική ομάδα νέων που δραστηριοποιείται στην Καβάλα, την Action Team, μέλη της οποίας χρωμάτισαν κάποιες από τις σκάλες που καθημερινά εξυπηρετούν τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες στις μετακινήσεις τους.

Η πόλη, λόγω της μορφολογίας της και της αμφιθεατρικότητας που τη διακρίνει, έχει πάρα πολλές σκάλες και η Action Team αποφάσισε να βάλει τη δική της «πινελιά» στο γκρίζο τοπίο που δημιουργούσαν, βάζοντας χρώμα και αλλάζοντας και τη διάθεση του κόσμου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Βουγιούκας, υπεύθυνος επικοινωνίας της εθελοντικής ομάδας, πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι Καβαλιώτες «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία αυτή και μάλιστα σε κάποιες γειτονιές οι κάτοικοι έβγαιναν από τα σπίτια  και κερνούσαν τα μέλη της ομάδας ή τους έδιναν ακόμα και υλικά για να ολοκληρώσουν τον χρωματικό διάκοσμο στις σκάλες.

Στόχος της ομάδας είναι να δώσουν λίγο χρώμα στην πόλη και ταυτόχρονα να ανεβάσουν την ψυχολογία των κατοίκων, να ξεκουράσουν το βλέμμα τους καθώς θα αντικρίζουν τις πολλές σκάλες που θα πρέπει να ανέβουν προκειμένου να φτάσουν σπίτι τους, ανέφερε ο νεαρός φοιτητής.

Συνολικά εικοσιπέντε νέοι δραστηριοποιήθηκαν για τρεις μέρες προκειμένου να βάψουν τις σκάλες σε έξι σημεία, σε ισάριθμες γειτονιές της πόλης, μεταξύ των οποίων και κάποιες στο κέντρο, ενώ ιδιώτες επαγγελματίες της πόλης αγόρασαν τα χρώματα και τα υλικά προκειμένου να συνδράμουν το έργο της ομάδας.

*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Action Team

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.