ΣΕΡΡΕΣ: Σεμινάριο στο ΚΔΑΠ «Σνούπυ» με θέμα «Κατανόηση και Έκφραση Συναισθημάτων στα Παιδιά»

ΣΕΡΡΕΣ: Σεμινάριο στο ΚΔΑΠ «Σνούπυ» με θέμα «Κατανόηση και Έκφραση Συναισθημάτων στα Παιδιά»

28.03.19, 15:51

ΣΕΡΡΕΣ: Σεμινάριο στο ΚΔΑΠ «Σνούπυ» με θέμα «Κατανόηση και Έκφραση Συναισθημάτων στα Παιδιά»

Σεμινάριο με θέμα «Κατανόηση και Έκφραση Συναισθημάτων στα Παιδιά – Έκφραση και διαχείριση θυμού μέσω χρήσης συμβολικού παιχνιδιού» διοργανώνεται στις Σέρρες.

Το σεμινάριο διοργανώνει το ΚΔΑΠ «Σνούπυ» στονχώρο του (Κοσμά Αλεξανδρίδη 1, Σέρρες) το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, από τις 16.00 έως τις 19.30, με εισηγήτρια την ψυχπαιδαγωγό Όλγα Παΐζη.

Το θέμα

Τα μικρά παιδιά καθώς και τα μεγαλύτερα παιδιά με αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες,  παρουσιάζουν δυσκολίες στην έκφραση και στη διαχείριση των συναισθημάτων τους, γι αυτό και συχνά έχουν ξεσπάσματα θυμού.

Μέσω του συμβολικού παιχνιδιού δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να δοκιμάζουν πιθανές λύσεις σε προβλήματα. Έτσι καλλιεργείται η συναισθηματική νοημοσύνη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 2 μέχρι 9 ετών καθώς και σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά ( νηπιαγωγούς, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, δασκάλους, κ.λ.π.) .

Στο σεμινάριο αυτό μέσω του παιχνιδιού, οι γονείς και οι δάσκαλοι μαθαίνουν τρόπους να βοηθήσουν τα παιδιά:

  • να μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους
  • να κατανοούν πως συνδέονται οι πράξεις τους με τα συναισθήματα που προκαλούν στους άλλους
  • να μπορούν να διαχειρίζονται την εκτόνωση των συναισθημάτων τους
  • να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη

Η εισηγήτρια

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Όλγα Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός (Med – πτυχίο ΑΠΘ, ειδίκευση ψυχολογία – παιδαγωγική)  με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of education, educational psychology-special needs). 

Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (ΙCPS,Αθήνα).

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με προβλήματα συμπεριφοράς, με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων Gordon  «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα»  «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου», τα οποία διεξάγει τα τελευταία 8 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των 26 ετών εργασίας της με παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις  συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια  Εξειδίκευσης –Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του παιδαγωγικού ινστιτούτου. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης παρέχοντας εποπτεία σε εργαζομένους και σεμινάρια σε προσωπικό και σε γονείς σε συλλόγους για άτομα με αναπτυξιακές δυσκολίες και σε παιδικούς σταθμούς.

Συνεργάστηκε με το Μητροπολιτικό κολλέγιο για 2 έτη, διδάσκοντας ένα μάθημα σε φοιτητές λογοθεραπείας.

To κόστος του σεμιναρίου είναι 20 ευρώ (σε περίπτωση που το παρακολουθήσουν και οι δύο γονείς είναι 30 ευρώ και για τους δύο). Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι το   ΚΔΑΠ Σνούπυ στις Σέρρες  (δίπλα στα δικαστήρια). Απαραίτητη έγκαιρη τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Τηλ:6977390854.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.