ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς

27.04.18, 08:20

ΣΥΝΤΑΓΗ: Παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • πνευμόνια και εντεράκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 πλάκα μαργαρίνη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1,5 φλ. ρύζι γλασέ
  • Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα εντεράκια και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5΄.  Βάζουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5΄ προσθέτουμε το ρύζι και τ αφήνουμε όλα μαζί για 15 λεπτά να σιγοβράσουν

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.

Παίρνουμε λίγο – λίγο ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.