ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την Oprah Winfrey

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την Oprah Winfrey

20.04.19, 08:14

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την Oprah Winfrey

Η Oprah Winfrey είναι μια από τις πιο σημαντικές εν ζωή αμερικανίδες. Ταλαντούχα, διάσημη και πολύ πλούσια. Όλα αυτά όμως δεν ήρθαν τυχαία στη ζωή της. Δούλεψε σκληρά (και συνεχίζει να το κάνει) για να γίνει αυτό που είναι σήμερα! Η διάσημη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στη διαδικασία της διεξαγωγής πάνω από 37.000 συνεντεύξεων, έμαθε ένα πράγμα! Όπως λέει η ίδια « Όλοι όσοι ήρθαν στην εκπομπή μου, στο τέλος κάθε show, με πλησίαζαν και μου έλεγαν ψιθυριστά: Ήταν όλα εντάξει; Τα είπα καλα;»

Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους (διάσημους ή ανώνυμους) όπως ο Barack Obama, ο George Bush και η Beyonce. Δεν έχει σημασία πόσο σημαντικός άνθρωπος μπορεί να είναι, ανεξάρτητος, επιτυχημένος και με πόση περίσσια αυτοπεποίθηση … σχεδόν όλοι τη ρώτησαν: «Ήμουν εντάξει;»

Γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι ρωτούσαν το ίδιο ακριβώς πράγμα;

Στο τέλος της ημέρας … ανεξάρτητα από το επάγγελμά σου, σε όποια φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι … κάθε άτομο που συναντάς, θέλει να ξέρει ένα πράγμα: «Ήμουν εντάξει;»

«Αυτό που άρχισα να ακούω ήταν αυτό που πραγματικά εννοούσαν οι άνθρωποι. Ήταν αν τους άκουσα (όχι αν ήταν όμορφοι), αν αυτά που έλεγαν έβγαζαν κάποιο νόημα για εμένα. Έτσι άρχισα να ακούω με αυτό το σκεπτικό τους ανθρώπους, με αυτή την πρόθεση και να τους δίνω να καταλαβαίνουν πως αποδέχομαι όσαν λένε, την ομιλία τους , ότι ήταν κάτι σημαντικό για εμένα!» υποστηρίζει η Oprah.

Κάντε like στην σελίδα του allanea.gr στο Facebook για να είστε ενήμεροι για ΟΛA

«Γι΄αυτό λοιπόν πρέπει να ξέρεις πως σε κάθε συνάντηση, ο άνθρωπος απέναντί σου θέλει απλώς να μάθει ένα πράγμα:Με άκουσες;Με είδες;Είπα τίποτα σημαντικό για εσένα;»

Αυτό έχει νόημα. Όλοι θέλουμε να νιώσουμε ότι αυτό που λέμε και κάνουμε έχει σημασία. Όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε ότι αυτό που λέμε ή κάνουμε κάνει τη διαφορά. Είτε στην επιχείρηση, είτε στην προσωπική μας ζωή, ακόμα και στις σύντομες συναντήσεις μας… όλοι θέλουμε να νιώσουμε ότι έχουμε σημασία.

Πώς να κάνεις τους ανθρώπους να νιώθουν ξεχωριστοί

Ο στόχος της Oprah είναι να επιβεβαιώσει το άλλο άτομο: Να δείξει ότι όχι μόνο τον άκουσε με τα αυτιά της αλλά και με την ψυχή της. Αυτό μπορείς να το κάνεις και στις πιο σύντομες συναντήσεις.Πως; Εδώ έχουμε 3 τρόπους σύμφωνα με την ίδια.

1. Άκου περισσότερο από το να μιλάς

Κανε ερωτησεις, διατήρησε οπτική επαφή με τον συνομιλητή σου, χαμογέλα, κάνε μορφασμούς. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεται για να δείξεις στους άλλους ότι είναι σημαντικοί.Μίλα μόνο όταν έχεις κάτι σημαντικό να πεις.

2. Στρέψε το προβολέα πάνω τους.

Συναντιέσαι με κάποιον για πρώτη φορά; Κάντου μια ειλικρινή φιλοφρόνηση. Μπορεί να είναι μεγάλη ή μικρή. Απλά πες κάτι γιατί… είναι δωρεάν. Ακόμα κι αν το πεις απλά. «Είμαι πολύ χαρούμενη που σε γνωρίζω». Αν δείξεις ότι το εννοείς, το άλλο άτομο θα αισθανθεί κολακευμένο.Μην ξεχνάς ποτέ πως μια φιλοφρόνηση είναι η τέλεια ιδέα για να σπάσει ο πάγος.Εάν γνωρίζεις ήδη το άτομο, πες του κάτι που είδες ή έμαθες ότι έκανε πρόσφατα και σου άρεσε πολύ. Όχι μόνο θα χαρεί με τον έπαινο σου, αλλά θα εκτιμήσει το γεγονός ότι φρόντισες να ενημερωθείς για όσα κάνει.Αυτό θα τον κάνει να αισθάνεται πιο σημαντικός. Αυτό θα τον βοηθήσει να νιώσει πως έχει σημασία.

3. Παραμέρισε όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Μην ελέγχεις το τηλέφωνό σου, μη βλέπεις την οθόνη του υπολογιστή σου, μην εστιάζεις σε τίποτα άλλο, έστω και για μια στιγμή. Ποτέ δεν μπορείς να δώσεις σημασία σε κάποιον αν είσαι απασχολημένη με το κινητό σου. Αν θέλεις να κάνεις τους ανθρώπους να νιώθουν σαν να έχουν πραγματικά σημασία για εσένα, δώστους την πλήρη προσοχή σου. Πριν στην ζητήσουν!

Πηγή: queen.gr   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.