ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ομάδα νέων από τις Σέρρες στον αγώνα δρόμου για πολύ καλό σκοπό! (ΦΩΤΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ομάδα νέων από τις Σέρρες στον αγώνα δρόμου για πολύ καλό σκοπό! (ΦΩΤΟ)

16.04.19, 12:43

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ομάδα νέων από τις Σέρρες στον αγώνα δρόμου για πολύ καλό σκοπό! (ΦΩΤΟ)

Για 14η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” με αφετηρία στην ιστορική Πέλλα και τερματισμό στην εμβληματική Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 20.000 δρομείς συμμετείχαν παράλληλα στους δρόμους υγείας 5 και 10 χλμ στο πλαίσιο του θεσμού αυτού, που φέτος είχε, πέρα από αθλητική διάσταση, ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

“Εδώ και χρόνια παίρνουμε μέρος σ’ αυτήν την τεράστια αθλητική γιορτή της Θεσσαλονίκης, πρoβάλλοντας το έργο συλλόγων με κοινωφελή σκοπό. Φέτος όμως τα συναισθήματα ήταν πιο έντονα από ποτέ. Νιώθαμε πώς τιμάμε παράλληλα τον τόπο μας, την Μακεδονία μας, την αληθινή ιστορία της Ελλάδας μας.”, δηλώνει χαρακτηριστικά η ομάδα των νέων από τις Σέρρες.

Ο σκοπός της σερραϊκής αυτής ομάδας σημαντικός, η στήριξη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.

“Τρέξαμε έχοντας στην καρδιά μας και στα μπλουζάκια μας το ΚΕ.Θ.Ι.Σ.” μας λένε με πλατύ χαμόγελο. “Πρόκειται για ένα σπουδαίο τοπικό κέντρο θεραπείας ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες, που έχει αναγνωριστεί σε πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, με νίκες ακόμη και στους ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.”

Το κέντρο παρέχει θεραπεία σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, παθήσεις κεντρικού νευρικού συστήματος, αυτισμό, νοητική υστέρηση. Υποδέχεται όμως εγκάρδια και τους απλούς επισκέπτες.

Η ιπποθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση. Το βάδισμα του αλόγου μοιάζει πολύ με αυτό του ανθρώπου και έτσι μεταφέρονται νευρομυϊκά στον αναβάτη με αναπηρία φυσιολογικά πρότυπα βάδισης. Τα πόδια του αλόγου είναι η προέκταση του δικού του σώματος

Η πρόεδρος του ΚΕ.Θ.Ι.Σ., Μαρία Λίγκα μας λέει: «Οι γονείς κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους! Εμπιστεύονται εμάς τους ειδικούς και η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Το ίδιο μεγάλη όμως είναι και η ανάγκη για οικονομική ενίσχυση, γιατί όπως καταλαβαίνετε τα έξοδα λειτουργίας, συντήρησης και φροντίδας είναι επίσης μεγάλα.»

Η θεραπευτική ομάδα προσφέρει εθελοντική εργασία. Το έργο τους ενισχύεται από δωρεές, από απλούς πολίτες, αλλά κι από δράσεις που στηρίζει η τοπική κοινωνία των Σερρών, όπως το επερχόμενο πασχαλινό bazaar του συλλόγου.

Η ομάδα των Σερραίων νέων γνώριζε και το έργο και τις ανάγκες του Κέντρου: “Έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, με αποκορύφωμα τις καταστροφές από τις πλημμύρες των προηγούμενων ετών. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι και οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Το χαμογελο ενός παιδιού κατά την διάρκεια θεραπευτικής συνεδρίας μέσω του αλόγου θα σας πείσει.”

“Στόχος μας ήταν λοιπόν να διαδώσουμε πέρα από τα σύνορα του νομού Σερρών το εθελοντικό έργο του Κέντρου αλλά και τις ανάγκες του. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της δράσης μας, είχαμε και μια ιδιαιτερα ευχάριστη εξέλιξη. Η εταιρεία ACA Lighting Αποστολίδης, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια μας, δωρίζει ένα χρηματικό ποσό στο KΕΘΙΣ για τα τα συνολικά χιλιόμετρα που έτρεξαν τα μέλη της ομάδας μας στη διοργάνωση “Μέγας Αλέξανδρος”. Τους ευχαριστούμε θερμά!”

Στην ερώτηση ποια ήταν η ωραίοτερη στιγμή του αγώνα, μας απαντούν:
“Είχαμε πολλές ωραίες στιγμές. Ήταν μια υπέροχη κι απρόβλεπτα ηλιόλουστη Κυριακή με νόημα για την παρέα μας! Μια μεγάλη γιορτή με αθλητισμό, μουσική, χορό, οικογένειες να τρέχουν με καροτσάκια και παιδιά, κόσμο να μας εμψυχώνει κατά μήκος της παραλίας!”


“Σίγουρα όμως ξεχωρίζουμε την στιγμή που η ομάδα μας, απέκτησε MVP παγκοσμίου φήμης! Είχαμε πρωταθλήτη Ευρώπης!” λένε με ιδιαίτερη χαρά. “Ο συντοπίτης μας, διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας, ευγενικός κι εγκάρδιος, αγκάλιασε την προσπάθεια μας και φόρεσε το σήμα του ΚΕΘΙΣ. Τον ευχαριστούμε.”

*Τη βασική ομάδα δρομέων του ΚΕΘΙΣ συνέθεσαν οι : Ζωγράφος Δημήτρης-Μάριος, Κακαβέλα Ελένη, Τσελεκίδης Δημήτρης, Τσελεκίδου Νάνσυ, Παράσχος Αλέξανδρος, Ζιώγου Ελένη, Εκμετζόγλου Αλέξανδρος, Κισσάβου Ραφαέλα, Κεβρεκίδης Βασίλης, Κορίτσα Μαρία. Η ομάδα ευχαριστεί όλους, όσοι εντάχθηκαν στη συνέχεια και φόρεσαν το σήμα του ΚΕΘΙΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.