ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με πιπεριές & γιαούρτι (από την Κερασία Κόκκαλη)

kotolpoulo me piperies

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με πιπεριές & γιαούρτι (από τη μαγείρισσα Κερασία Κόκκαλη)

Υλικάmeltemi kerasias1

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρέσκοτριμενο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 gr γιαούρτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Απολαύστε γεύσεις, εμπνευσμένες συνταγές, λαχταριστά κρεατικά και ποιότητα από την Κερασία Κόκκαλη στο πιο όμορφο σημείο της πόλης των Σερρών. Στον Αη Γιάννη Σερρών και στο νέο ψητοπωλείο μεζεδοπωλείο «Το Μελτέμι της Κερασίας»

meltemi tis kerasias

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Please follow and like us:

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με πιπεριές & γιαούρτι (από την Κερασία Κόκκαλη)

kotolpoulo me piperies

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με πιπεριές & γιαούρτι (από τη μαγείρισσα Κερασία Κόκκαλη)

Υλικάmeltemi kerasias1

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρέσκοτριμενο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 gr γιαούρτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Απολαύστε γεύσεις, εμπνευσμένες συνταγές, λαχταριστά κρεατικά και ποιότητα από την Κερασία Κόκκαλη στο πιο όμορφο σημείο της πόλης των Σερρών. Στον Αη Γιάννη Σερρών και στο νέο ψητοπωλείο μεζεδοπωλείο «Το Μελτέμι της Κερασίας»

meltemi tis kerasias

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Please follow and like us:

Powered by Friktoria.com