ΣΕΡΡΕΣ: Το Μουσικό Σχολείο υποδέχεται τα προσφυγόπουλα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Το Μουσικό Σχολείο υποδέχεται τα προσφυγόπουλα (ΒΙΝΤΕΟ)

mousikosxoleio170503

ΣΕΡΡΕΣ: Το Μουσικό Σχολείο υποδέχεται τα προσφυγόπουλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιορτή υποδοχής των προσφυγόπουλων Γεζίντι, που φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Σερρών πραγματοποιήθηκε χτες (2/5/17) το απόγευμα στο σχολείο. Η γιορτή περιλάμβανε κομμάτια ευρωπαϊκής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, που ερμήνευσαν μαθητές και μαθήτριες του ΜΜΣ με εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Τα σαράντα περίπου προσφυγόπουλα χάρηκαν και χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά του μουσικού, ιδίως στο μέρος της εκδήλωσης με τα παραδοσιακά μας τραγούδια. Ακούσματα, μουσικοί δρόμοι και ρυθμοί που σίγουρα είναι πολύ πιο κοντά και στη δική τους μουσική παράδοση. Τέτοιος ήταν ο ενθουσιασμός, που όταν στο τέλος ζητήθηκε από τα προσφυγόπουλα να τραγουδήσουν κάτι από την πατρίδα τους, με πολύ κέφι και ζωντάνια μικρός Γεζίντι ερμήνευσε δύο τραγούδια σόλο και ένα με τη συνοδεία φίλου του.

Τα παιδιά του ΜΜΣ μάς έδειξαν πώς «η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών», όπως είχαν επισημάνει σε ανακοίνωση του 15μελούς τους συμβουλίου το Νοέμβριο του 2016.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση…

Αθανάσιος  Μπόικος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.