ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Ιδού η πιο design καλύβα – Στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στη φύση, χωρίς ρεύμα και γείτονες

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Ιδού η πιο design καλύβα – Στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στη φύση, χωρίς ρεύμα και γείτονες

24.05.18, 07:37

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Ιδού η πιο design καλύβα – Στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στη φύση, χωρίς ρεύμα και γείτονες

Σε μια τέτοια καλύβα, ποιος δεν θα ήθελε να ζει μέσα στη φύση μακριά από όλους και όλα;

Το πρότζεκτ αυτό κατασκευάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο SO? που ταξίδεψε περισσότερα από 150 χλμ. από το στούντιο στην Κωνσταντινούπολη μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Με τίτλο «cabin on the border», η συγκεκριμένη κατασκευή σχεδιάστηκε με στόχο την επαφή με τη φύση. Και για να το πετύχουν οι αρχιτέκτονες χρειάστηκε να θυσιάσουν τη διευκόλυνση των υποδομών. Σε αυτήν την όμορφη κοιλάδα δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω, ούτε γραμμές φυσικού αερίου ούτε ηλεκτρισμός, κανένας γείτονας, μόνο η θέα του φυσικού τοπίου.

Με μόλις 18 τ.μ. εσωτερικού χώρου, πολλές καθημερινές εσωτερικές δραστηριότητες γίνονται αναγκαστικά στην ύπαιθρο, οπότε στο σχέδιο έχουν ενσωματωθεί χώροι με σκιά.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, «σε ένα ζεστό, βροχερό απόγευμα, το παράθυρο από πολυκαρβονικό μετατρέπεται σε θόλο για να ξαπλώνεις από κάτω και να κοιτάζεις τον ουρανό πάνω από την ξύλινη πρόσοψη που μετατρέπεται σε βεράντα».   Σε περίπτωση καταιγίδας, παράθυρο και πρόσοψη κλείνουν και η κατασκευή μετατρέπεται σε κάτι σαν σκάφος στον ωκεανό, αφού είναι παρομοίως προκατασκευασμένο και χειροποίητο με εύπλαστο κόντρα πλακέ.

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.