ΣΕΡΡΕΣ: Ξεκινά η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

ΣΕΡΡΕΣ: Ξεκινά η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

17.05.18, 08:48

ΣΕΡΡΕΣ: Ξεκινά η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

Για 14η συνεχή χρονιά ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 18 Μαϊου, η Διεθνής Πανεπιστημιάδα στις Σέρρες, ένα εξαιρετικά σημαντικό και πολυεπίπεδο πολιτιστικό γεγονός που με την άρτια οργάνωση και τη στήριξη του κόσμου αποτελεί έναν σπουδαίο θεσμό για τον τόπο και όλη την Ελλάδα.

Στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 27 Μαϊου θεατρικές ομάδες φοιτητών από την Ελλάδα αλλά και χωρών του Εξωτερικού παρουσιάζουν τις θεατρικές δημιουργίες τους καταθέτοντας τη δική τους πρόταση επί σκηνής. Την 14η Διεθνή Πανεπιστημιάδα διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, το ΥΠ.ΠΟ.Α, την Αντιπεριφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και με την υποστήριξη του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της UNESCO.

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 8 το βράδυ στον πεζόδρομο των «Αστεριών», «Τα παιδιά των Σερρών καλωσορίζουν την Πανεπιστημιάδα», με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Σερρών και της Σχολής Χορούς της ΚΕΔΗΣ.

Θα ακολουθήσει θέατρο δρόμου. Στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση μαθητών του «Άρτιο» και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Στην κεντρική σκηνή των «Αστεριών» στις 8.45μ.μ. θα προβληθούν οι δύο βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 13ου δημοτικού σχολείου Σερρών, με τις οποίες συμμετείχε στο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους και δρώμενο.

Θα ακολουθήσει ομιλία της καθηγήτριας του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στη Βουλγαρία κ. Velichka Simonova-Grozdeva με θέμα: «Η διεθνής θεατρική γλώσσα».

Καθημερινά στην κεντρική σκηνή θα ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντα σεμινάρια με εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο της θεατρικής τέχνης.

πηγή: ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.