ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ: 20+6  μυστικά των επιτυχημένων γυναικών

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ: 20+6  μυστικά των επιτυχημένων γυναικών

16.05.19, 07:44

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ: 20+6  μυστικά των επιτυχημένων γυναικών

Όλα είναι θέμα οργάνωσης και καλής διαχείρισης των προσωπικών ορίων. Είναι βασικό να ξέρετε να βάζετε όρια και να αναλαμβάνετε όσα μπορείτε. Οι επιτυχημένες γυναίκες λοιπόν έχουν τους εξής χρυσούς κανόνες:

 1. Ξυπνούν το πρωί και αθλούνται. Η πρωινή γυμναστική ενεργοποιεί τον οργανισμό και τον μεταβολισμό και τις βοηθά να αισθάνονται ευεξία κατά τη διάρκεια της μέρας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως κατά τη διάρκεια της άσκησης εκκρίνονται οι ενδορφίνες γνωστές ως οι ορμόνες της ευτυχίας.
 2. Μετά τη γυμναστική φυσικά αφιερώνουν χρόνο για ένα καλό πρωινό. Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες που θα τις κρατήσουν μέχρι το lunch break.
 3. Δεν χρησιμοποιούν το «snooze». Το χουζούρι είναι για το Σαββατοκύριακο και μόνο. Δεν δίνουν καμία παράταση για την ώρα που πρέπει να ξυπνήσουν το πρωί. Αντιθέτως, σηκώνονται μία ώρα νωρίτερα ώστε να έχουν το χρόνο για τα παραπάνω.
 4. Το γραφείο τους είναι πάντα οργανωμένο και σε τάξη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν έρευνες που θέλουν την αταξία να βοηθά στην ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Σαφώς όταν επικρατεί χάος στο γραφείο σας χρειάζεται φαντασία για βρείτε το φάκελο που ψάχνεται. Γίνετε οργανωτικές και βάλτε όλα τα πράγματα σε τάξη για να ξέρετε που βρίσκεται το καθετί τη στιγμή που θέλετε.
 5. Είναι πάντα προετοιμασμένες για το ανεπάντεχο. Πολλές φορές στη δουλειά συμβαίνουν πράγματα εκτός προγράμματος τα οποία όμως δεν καταφέρνουν να τις αποσυντονίσουν. Αυτό όντως είναι εντυπωσιακό!
 6. Θέτουν συχνά στόχους. Δεν μένουν ποτέ στάσιμες. Πάντα βρίσκουν πράγματα να κάνουν για να εξελίσσονται.
 7. Ξέρουν πώς να επικοινωνούν. Τη Δευτέρα είναι εξαιρετικής σημασίας να περνάτε λίγο παραπάνω χρόνο για να τα πείτε με τους συνεργάτες σας. Χρειάζονται επιπλέον ώθηση για να ξεκινήσετε την εβδομάδα και μία φιλική εργασιακή συζήτηση θα διαμορφώσει ένα πιο θετικό περιβάλλον και μια αίσθηση κοινότητας για μια επικείμενη παραγωγική εβδομάδα.
 8. Χαμογελούν. Το χαμόγελο εκτός του ότι φτιάχνει την μέρα των άλλων φτιάχνει και τη δική τους.
 9. Ξέρουν πως να πετύχουν. Οραματίζονται επιτυχημένα projects. Ξεκινούν τη διαδικασία αντίστροφα. Αφού πρώτα έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο ξέρουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 10. Ξέρουν που να δώσουν προτεραιότητα αλλά και που να επιστήσουν την προσοχή τους.
 11. Μπορούν να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις και καταστάσεις έντονου στρες.
 12. Το σημαντικότερο απ΄όλα είναι πως γνωρίζουν καλά να θέτουν όρια. Όρια που προστατεύουν τόσο τον εαυτό όσο και τις διαπροσωπικές αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις.
 13. Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν δουλεύουν το Σαββατοκύριακο. 
 14. Εξασφαλίζουν ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό τους. Χρόνο όπου μπορούν να ηρεμήσουν, να σκεφτούν και να χαλαρώσουν απ΄την ένταση της εβδομάδας.
 15. Το κάνουν με πάθος. Πολλοί λένε πως πρέπει να πιστέψεις κάτι πολύ για να το πετύχεις. Ισχύει. Γιατί όμως δεν το πετυχαίνουν; Απλά, η πίστη αυτή κράτα ελάχιστα. Τίποτα δεν αποκτάται εύκολα στη ζωή. Θέλει προσπάθεια και αγώνα για να τα καταφέρεις. Όταν λοιπόν η πίστη και το θέλω σου σε κράτα ενεργό παίχτη στο παιχνίδι τότε στο τέλος θα βγεις νικητής.
 16. Δεν αναζητούν την τελειότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος. Το κυνήγι της τελειότητας οδηγεί μόνο σε δυστυχία. Αντιθέτως, αυτό που κάνουν είναι να βελτιώνονται συνεχώς. Η εξέλιξη σε κράτα στην κορυφή.
 17. Έχουν ηγετικές ικανότητες. Σε όποιο πόστο κι αν είναι στη δουλειά τους προσπαθούν να διεκδικήσουν την ηγεσία και φυσικά στο τέλος τα καταφέρνουν.
 18. Το θέμα του γάμου αγγίζει τα άκρα. Συγκεκριμένα, μια πετυχημένη γυναίκα καριέρας μπορεί να έχει ένα τέλειο γάμο ή ένα αποτυχημένο. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ο λόγος είναι πως ο άντρας της στην πρώτη περίπτωση, θα είναι φανατικός υποστηρικτής ενώ στην δεύτερη απλά δεν μπορεί να αποδεχθεί το απαιτητικό της πρόγραμμα.
 19.  Είναι σίγουρες ότι θα πετύχουν. Εκτός από την πίστη του στόχου τους, έχουν πίστη στον εαυτό τους. Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, δύο στοιχεία πολύ σημαντικά για την εξέλιξη τους.
 20. Δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις συνέπειες μιας λάθος κίνησης αλλά και να αξιοποιήσουν το θρίαμβο μιας σωστής.
 21. Αγαπούν την αποτυχία. Είναι φανατικοί υποστηρικτές της άποψης ότι η αποτυχία και η επιτυχία πάνε χέρι-χέρι. Τα λάθη, οι δύσκολες και άτυχες στιγμές γίνονται μαθήματα και όχι αιτία να σταματήσουν την προσπάθειά τους.
 22. Η σωματική άσκηση είναι ένα ακόμη πλεονέκτημά τους. Θυμάστε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», δίκιο είχαν.
 23. Φτιάχνουν συνεχώς λίστες για να οργανώσουν τις σκέψεις τους αλλά και τα πράγματα που έχουν να διεκπεραιώσουν. Τις περισσότερες φορές οι λίστες αυτές μένουν ανολοκλήρωτες. Το ζητούμενο είναι πως είναι εντάξει μ΄αυτό, γιατί ξέρουν πως δεν μπορούν να τα κάνουν όλα.
 24. Έχουν ανάγκη από προσωπικό χρόνο και ξέρουν να τον διεκδικούν. Είναι πολύ σημαντικό να απομονώνονται και περνούν ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό τους. Βρίσκουν τις ισορροπίες του και επανέρχονται ανανεωμένες.
 25. Το να είναι συνεχώς ενημερωμένες με θέματα της δουλειάς τους της βοηθά να μένουν στο παιχνίδι. Η σχέση τους με το διαδίκτυο είναι εξαιρετική. Όμως, το μυστικό τους δεν είναι αυτό. Η επαφή τους με σημαντικούς ανθρώπους και η επιθυμία τους να γνωρίζουν όλο και πιο πολλούς ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή και ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα, τις κάνουν να είναι πιο ευτυχισμένες αλλά και να ξεχωρίζουν στο τομέα τους.
 26. Εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους καθημερινά με κάθε τρόπο στους ανθρώπους που τις υποστηρίζουν και αναγνωρίζουν το ταλέντο τους.

πηγή: jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.