ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΖΟΡΜΠΑΣ): «Οραματίζομαι έναν δήμο ζωντανό, με νέους που θα μετέχουν ενεργά»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΖΟΡΜΠΑΣ): «Οραματίζομαι έναν δήμο ζωντανό, με νέους που θα μετέχουν ενεργά»

21.05.19, 08:45

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΖΟΡΜΠΑΣ): «Οραματίζομαι έναν δήμο ζωντανό, με νέους που θα μετέχουν ενεργά»

Ο Γιάννης Χατζηδημητρίου (Ζορμπάς) κατέρχεται για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές των Σερρών με τον συνδυασμό «Συμμαχία Σερραίων» του Αλέξανδρου Χρυσάφη. Ένας νέος άνθρωπος, με ανησυχίες για τον τόπο του, αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά και απαντά σε πέντε ερωτήσεις για τις εκλογές, την πολιτική και τα προβλήματα του δήμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης…

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Χατζηδημητρίου Ζορμπάς; 

Είμαι ένας νέος άνθρωπος, 29 ετών,  που μεγάλωσα σε μια πολυμελή οικογένεια με αγάπη και συμβουλές ώστε να γίνω ένα  σωστό και χρήσιμο άτομο στην κοινωνία. Είμαι παντρεμένος με την μαθηματικό Άννα Αναστασιάδου (έπιπλα Αναστασιάδης)  και περιμένουμε με πολλή αγάπη το πρώτο μας παιδάκι. 

Από παιδί, μαθητής, σπουδαστής και συγχρόνως εργαζόμενος, μετέπειτα επαγγελματίας και σήμερα υπεύθυνος στην επιχείρηση της οικογένειας ‘Ζορμπάς κρέατα’, μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, να τους ακούω και να μαθαίνω μέσα από αυτήν την επικοινωνία.

Πρώτη φορά ασχολείστε με την τοπική αυτοδιοίκηση; Τι σας οδήγησε να πάρετε αυτή την απόφαση; Γιατί με τη Συμμαχία Σερραίων και με  τον Αλέξανδρο Χρυσάφη; 

Ναι, πρώτη φορά ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι ενθουσιασμένος γιατί οι δημοτικές εκλογές κατά την γνώμη μου ενώνουν τους ανθρώπους, εδραιώνουν τη δημοκρατία και δίνουν τη  δυνατότητα στους δημότες να επιλέξουν τους ικανότερους. Επιπλέον, θεωρώ ότι όλοι μας ειναι καλό σε κάποια στιγμή στη διαδρομή της ζωής μας, να ασχοληθούμε με τα κοινά, διότι μας αφορούν όλους, και εν τέλει συμμετοχή σημαίνει προσφορά.

Σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης μου να ταχθώ με τον συνδυασμό «Συμμαχία Σερραίων», είναι  η εμπιστοσύνη μου στον συνδυασμό και στον επικεφαλή του, κύριο Αλέξανδρο Χρυσάφη, αλλά και οι ίδιες αγωνίες που μοιραζόμαστε για αυτή την πόλη και η κοινή ματιά στα προβλήματά της.  Ακόμη, στον συνδυασμό πιστεύουμε ότι μέσα από συλλογικές προσπάθειες μπορούμε να αναμορφώσουμε τον δήμο μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Λέγεται πως οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά και την πολιτική. Ισχύει κάτι τέτοιο; Είναι κατά τη γνώμη σας σωστό η όχι; 

Είναι γεγονός, δυστυχώς, χωρίς να θέλω να αποδώσω ευθύνες, ότι η γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση,  εμάς τους νέους μας στέρησε το όραμα και τις ελπίδες για το μέλλον με αποτέλεσμα την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την μη εμπλοκή μας στην ενεργό πολιτική. Αυτό, όμως, που προτρέπω να κάνουμε εμείς οι νέοι είναι να μην εφησυχάζουμε. Αντίθετα να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά, εργαζόμενοι σκληρά σε κάθε κατεστημένο ιδιοτέλειας, ενωμένοι να αφήσουμε το εγώ να ενώσουμε δυνάμεις με το εμείς και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το καλύτερο.

Ας μην ξεχνάμε οτι  εμείς οι νέοι είμαστε το μέλλον και πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτό.

Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζετε στο δήμο Σερρών; Τι θα θέλατε προσωπικά να αλλάξει αμέσως; 

Ο δήμος Σερρών, ένας δήμος περήφανος και φιλόξενος,  έχει πολλά πλεονεκτήματα φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς, που πρέπει να αναδείξουμε  σε συνεργασία με όλους τους δημότες.

Απαντώντας στην ερώτησή σας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι προτεραιότητες μου για τον δήμο,  εντάσσονται σε ένα τρίπτυχο.

  • Καθαριότητα: ένας καθαρός δήμος ομορφαίνει τη ζωή μας και δημιουργεί μεσα από την επισκεψιμότητα  θετικές εντυπώσεις.
  • Καλλωπισμός: αυτό συνεπάγεται, όμορφα πάρκα με κήπους, πολύ πράσινο και χρώμα, παιδικές χαρές με λειτουργικότητα και ασφάλεια. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια όταν έπαιζα με τα ξαδέρφια και τους φίλους μου στην αλάνα και γι αυτό θεωρώ  πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε χώρους άθλησης για τα παιδιά. Επιπλέον, να δημιουργήσουμε φωτισμούς κατάλληλους ώστε να προβάλλουμε την ομορφιά της πόλης μας.
  • Συνεργασία της εκλεγμένης δημοτικής αρχής,  με όλους τους υπαλλήλους συνεργάτες του δήμου, με όλους τους δημότες. διότι έτσι μόνο μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τους συμπολίτες μας βάζοντας πάνω απο όλα το καλό του δήμου μας και φυσικά την  εξυπηρέτηση του πολίτη.

Κάτι που θα ήθελες να πεις στους συμπολίτες σου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;  

Οραματίζομαι έναν  δήμο ζωντανό, με νέους που δε θα τον εγκαταλείπουν, αλλά θα μετέχουν ενεργά, καθιστώντας τον πόλο τουριστικής έλξης και συμβάλλοντας στην οικονομική του ανάκαμψη.

Για να το πετύχουμε αυτό, στήριξε με με την  ψήφο σου, δώσε δύναμη στη φωνή  ενός νέου που θα αντιπροσωπεύσει και τη δική  σου φωνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.