ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019: Συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τους υποψηφίους (από τον Χαράλαμπο Ζελίδη)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019: Συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τους υποψηφίους (από τον Χαράλαμπο Ζελίδη)

14.05.19, 21:17

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019: Συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τους υποψηφίους (από τον Χαράλαμπο Ζελίδη)

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο καθηγητής – φυσικός των φροντιστηρίων ΚΟΡΥΦΗ, Χαράλαμπος Ζελίδης, δίνει συμβουλές της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Αγαπητοί υποψήφιοι

Η σταθερή αξία που λέγεται «Πανελλαδικές Εξετάσεις» είναι προ των πυλών. Ένας τεράστιος σταθμός στη ζωή σας που πρέπει πάνω από όλα να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία. Παράλληλα πρέπει να εστιάσετε σε κάποια σημαντικά σημεία για να καταφέρετε να λειτουργήσετε την ώρα των εξετάσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
– Πλησιάζοντας στις εξετάσεις θεωρώ πως οι εκφράσεις «νους υγιής εν σώματι υγιή» και η ρήση του Ιπποκράτη πως «είμαστε ότι τρώμε» είναι σημαντικές για τις μέρες αυτές.
– Μία πορεία στη καταπράσινη κοιλάδα μας έτσι ώστε καθαρός αέρας (οξυγόνο Ο2) να μπει στον εγκέφαλο μας και φαγητό υγιεινό από τις μητέρες που δεν χαλούν χατίρι αυτές τις μέρες είναι άκρως σημαντικά.

– Φροντίστε να κοιμάστε καλά. Ο ύπνος ενισχύει τη μνήμη και είναι απαραίτητος για να αποδώσετε την ώρα των εξετάσεων. Εάν διαβάζετε νυχθημερόν χωρίς ύπνο την τελευταία βδομάδα, το πιο πιθανό είναι να μπερδευτεί το μυαλό σας.
– Όντας περήφανοι για την έντονη προσπάθεια του χειμώνα, να θυμάστε ότι μπαίνετε σε εξετάσεις σύγκρισης μεταξύ σας και όχι επίτευξης βαθμού, άρα ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων δεν είναι βασικός παράγοντας της εισαγωγής.
– Ήρεμα, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας συνεχίστε τις τελευταίες μέρες τις επαναλήψεις για να δείτε τις βασικές γνώσεις του κάθε κεφαλαίου.
– Μην ξεχνάτε πως τις τελευταίες μέρες δεν μπορείτε να τα ξαναδιαβάσετε όλα από την αρχή. Είναι αδύνατο να καταφέρετε όλα όσα κάνατε σε τόσους μήνες προετοιμασίας.
– Συμβουλευτείτε του καθηγητές σας. Μη διστάσετε να μας εκφράσετε ανά πάσα στιγμή όποια απορία σας κάνει να αισθάνεστε ανασφαλείς
– Ασχοληθείτε ήρεμα με τα κεφάλαια ή τις ασκήσεις που θέλετε να ξαναδείτε, ακούστε μουσική αν το χρειάζεστε και… εντάξει, μπορείτε και λίγο… να σερφάρετε στο ίντερνετ.

Φθάνοντας στις εξετάσεις πιστεύω θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε.

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Χαράλαμπος Ζελίδης
ΦΥΣΙΚΟΣ Α.Π.Θ.

Συνιδιοκτήτης Φροντιστηρίου ΚΟΡΥΦΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.