ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε 10′
 ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε 10′
Ένα παγωτό πολύ εύκολο, αφού δεν χρειάζεται καν παγωτομηχανή, λαχταριστό και βέβαια υγιεινό αφού είναι φτιαγμένο με τα χεράκια της…μαμάς! 

Υλικά
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)

1 βανίλια

350 ml κρέμα γάλακτος κρύα

50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια σε μπεν μαρί.

Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη (αλλά κρύα πλέον) σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.

Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά, με μία μαλακή σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.

Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

πηγή: imommy.grIDISTON2

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε 10′
 ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε 10′
Ένα παγωτό πολύ εύκολο, αφού δεν χρειάζεται καν παγωτομηχανή, λαχταριστό και βέβαια υγιεινό αφού είναι φτιαγμένο με τα χεράκια της…μαμάς! 

Υλικά
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)

1 βανίλια

350 ml κρέμα γάλακτος κρύα

50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια σε μπεν μαρί.

Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη (αλλά κρύα πλέον) σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.

Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά, με μία μαλακή σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.

Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

πηγή: imommy.grIDISTON2

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

Powered by Friktoria.com