Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μειώνονται τα παράπονα για τα κουνούπια, λέει η Περιφέρεια

Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μειώνονται τα παράπονα για τα κουνούπια, λέει η Περιφέρεια

13.06.18, 19:53

Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μειώνονται τα παράπονα για τα κουνούπια, λέει η Περιφέρεια

Μειώνονται τα παράπονα των πολιτών για οχλήσεις από τα κουνούπια, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ομαλοποιείται η κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω της αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών.

«Την τελευταία περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώνονται οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών (σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλημμυρικών καταστάσεων μεγάλης έκτασης που αυξάνουν τους πληθυσμούς των κουνουπιών» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η κατάσταση ομαλοποιείται σταδιακά, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του δικτύου σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, καθώς και από τη μείωση του αριθμού κλήσεων παραπόνων πολιτών στην τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί για το σκοπό αυτό.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, υπογραμμίζει ότι το έργο της καταπολέμησης κουνουπιών εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα συνεργεία των αναδόχων είναι σε πλήρη ανάπτυξη και προβαίνουν καθημερινά στους απαιτούμενους ψεκασμούς και σε λοιπές επεμβάσεις, τόσο από εδάφους όσο και από αέρος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εστίες του αστικού συστήματος των πόλεων και οικισμών. Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να λαμβάνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την αποφυγή τσιμπημάτων κουνουπιών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.