ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 100 δις ευρώ για την έρευνα και την τεχνολογία

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 100 δις ευρώ για την έρευνα και την τεχνολογία

08.06.18, 19:17

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 100 δις ευρώ για την έρευνα και την τεχνολογία

Στα 100 δισ. ευρώ θα πρέπει να ανέλθουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια της περιόδου 2021-2027, που θα διατεθούν για την έρευνα και την καινοτομία, σύμφωνα με πρόταση που υπέβαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικοτερα, η Επιτροπή πρότεινε να υπάρξει ένα νέο νέο Ευρωπαικό πρόγραμμα -το πρόγραμμα Ορίζων Ευρώπη- το οποίο όπως αναφέρει «θα αξιοποιήσει τα επιτεύγματα και την επιτυχία του προηγούμενου προγράμματος έρευνας και καινοτομίας (Ορίζων 2020) και θα διατηρήσει την ΕΕ πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας».

Το πρόγραμμα Ορίζων Ευρώπη θα πρέπει κατά την Επιτροπή να επικεντρωθεί στους εξής τομείς:

-Ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ), που θα βοηθήσει την ΕΕ να καταστεί πρωτοπόρος στην καινοτομία που δημιουργεί νέες αγορές: η πρόταση της Επιτροπής θα δημιουργήσει ένα σημείο ενιαίας εξυπηρέτησης, ώστε οι πιο ελπιδοφόρες και με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης καινοτόμες τεχνολογίες να μεταφερθούν από το εργαστήριο στις εμπορικές εφαρμογές, και προκειμένου να βοηθηθούν οι πλέον καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το νέο ΕΣΚ θα συμβάλει στον εντοπισμό και τη χρηματοδότηση ταχέως εξελισσόμενων καινοτομιών υψηλού κινδύνου με μεγάλες δυνατότητες δημιουργίας νέων αγορών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.