ΣΥΝΤΑΓΗ: Δροσερό και πεντανόστιμο lemon cake – Πολλή γεύση, λίγες θερμίδες

ΣΥΝΤΑΓΗ: Δροσερό και πεντανόστιμο lemon cake – Πολλή γεύση, λίγες θερμίδες

26.06.18, 07:36

ΣΥΝΤΑΓΗ: Δροσερό και πεντανόστιμο lemon cake – Πολλή γεύση, λίγες θερμίδες

Είναι ένα δροσιστικό καλοκαιρινό cake, που γίνεται εύκολα, σε ξετρελαίνει με τη γεύση του και δεν είναι απογοητευτικό από άποψη θερμίδων. Ενα μεγάλο κομμάτι έχει 300 θερμίδες και προτείνεται για πρωινό αφού είναι χορταστικό, υγιεινό και τρώγοντας το για πρωινό έχετε όλη τη μέρα μπροστά σας για να κάψετε τις θερμίδες που πήρατε

Υλικά

  • Για το cake:
  • 2φλ. + 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1 + 1/2φλ. ζάχαρη
  • 1/2φλ. μαλακή μαργαρίνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1φλ. κεφίρ με λίγα λιπαρά
  • 2κ. σούπας τρίμμα λεμονιού
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Για την κρέμα:
  • 3φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4φλ. μαλακή μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1κ. σούπας τρίμμα λεμονιού
  • 1/4φλ. χυμό λεμονιού
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
  • Τρίμμα λεμονιού για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

  • Για το cake:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Για να φτιάξεις το cake, άλειψε με ελάχιστο βούτυρο δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο 20 εκατοστά.
  • Στον πάτο από τα ταψάκια βάλε μια λαδόκολλα και άλειψέ την με ελάχιστο βούτυρο.
  • Ρίξε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι στο ένα ταψάκι, άλλη μία κουταλιά της σούπας αλεύρι στο άλλο ταψάκι, άπλωσέ το στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού, και ότι περισσεύει πέταξέ το.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε τα δύο φλιτζάνια αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τη μαλακή μαργαρίνη και “χτύπησέ” τα σε μέτρια ταχύτητα, για πέντε λεπτά περίπου.
  • Μέσα στο μίξερ πρόσθεσε σταδιακά και τα αυγά (ένα – ένα).
  • Τώρα, ρίχνε σταδιακά μέσα στο μίξερ λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο κεφίρ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
  • Τέλος, ρίξε μέσα το χυμό και το τρίμμα λεμονιού.
  • Μοίρασε το μείγμα για το cake στα δύο ταψάκια.
  • Πριν τα βάλεις στα φούρνο, χτύπησέ τα λίγο στον πάγκο της κουζίνας για να απελευθερωθούν οι φυσαλίδες από το μείγμα.
  • Ψήσε το cake για 32 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάλε τα ταψάκια από το φούρνο και άφησε το cake να κρυώσει για δέκα λεπτά.
  • Έπειτα, αφαίρεσε τα cake από τα ταψάκια και άφησέ τα να κρυώσουν, τοποθετώντας τα σε μια σχάρα.
  • Για την κρέμα:
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και “χτύπησέ” τα με ένα σύρμα, ώστε να δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή.
  • Για το σερβίρισμα:
  • Άλειψε τη μισή ποσότητα κρέμας στο ένα κομμάτι cake, πρόσθεσε το άλλο κομμάτι από πάνω και άλειψε την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτοντας το πάνω μέρος και το γύρω – γύρω από το cake.
  • Αν θέλεις πασπάλισε με τρίμμα λεμονιού.
  • Κόψε το cake σε 16 κομμάτια!

πηγή: tlife.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.