ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: Η επίσκεψη στο Λιμνοχώρι μετά τις πλημμύρες

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: Η επίσκεψη στο Λιμνοχώρι μετά τις πλημμύρες

13.06.18, 14:06

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: Η επίσκεψη στο Λιμνοχώρι μετά τις πλημμύρες

Δελτίο Τύπου από το γραφείο της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή αναφέρεται στην επίσκεψή της με κομματικό κλιμάκιο, στο Λιμνοχώρι, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Αχιλλέα Παλαμπουΐκη.

Σύμφωνα με το δελτίο, η κ. Σταμπουλή συζήτησε με τους/τις κατοίκους για τις δυνατότητες αποζημίωσης των πλημμυρισμένων περιοχών και τη λειτουργία του ΕΛΓΑ. Επίσης γνωστοποιήθηκαν στους κατοίκους η προοπτική κατασκευής αποχετεύσεων και οι δυνατότητες προστασίας των οικισμών από πλημμύρες μέσω των προγραμμάτων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι & ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον συζητήθηκαν προτάσεις για τη  γενικότερη διαχείριση των υδάτων και την ένταξη της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής στο σχεδιασμό του ΓΟΕΒ Σερρών.

Διαπιστώνεται ότι έχουν βελτιωθεί οι χρόνοι ανταπόκρισης του ΕΛΓΑ και η πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων, ενώ είναι γενική παραδοχή η αναγκαιότητα αλλαγών σε σημεία του κανονισμού, μερικά από τα οποία αφορούν ιδιαίτερα την Π.Ε. Σερρών. Οι προτάσεις του αγροτικού κόσμου για τις οποίες λαμβάνεται φροντίδα να ενημερώνεται τακτικά η διοίκηση του ΕΛΓΑ θα συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού ώστε αυτός να αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητο μηχανισμό στήριξης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.