ΓΕΥΣΗ: Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά, αφράτα κρουασάν!

ΓΕΥΣΗ: Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά, αφράτα κρουασάν!

11.06.19, 08:32

ΓΕΥΣΗ: Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά, αφράτα κρουασάν!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. ξερή μαγιά
  • 250 ml. γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σ’ ένα μπολ το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  2. Βάζουμε σ’ ένα άλλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Κάνουμε στη μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλά μας και όταν γίνει μια ομοιογενής ζύμη, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 30 με 60 λεπτά, για να φουσκώσει.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη απ’ το μπολ και την βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου, πάνω στο οποίο σκορπίζουμε κομματάκια απ’ το μαλακό βούτυρο (το 1/3).
  7. Διπλώνουμε τη ζύμη στα 3, ξαναβάζουμε κομμάτια βούτυρου και ξαναδιπλώνουμε.
  8. Ανοίγουμε πάλι με τον πλάστη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το βούτυρο άλλες δυο φορές.
  9. Συνεχίζετε για μερικές ακόμη φορές το δούλεμα της ζύμης και το δίπλωμα ώστε ν’ απλωθεί ομοιόμορφα το βούτυρο.
  10. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί, ενώ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  11. Για να πλάσουμε τα κρουασάν, διπλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο, την ανοίγουμε στο τέλος σε 1 φύλο και κόβουμε τρίγωνα.
  12. Διπλώνουμε κάθε τρίγωνο από την βάση προς την κορυφή, τραβώντας το ελαφρά.
  13. Βάζουμε τα τρίγωνα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους.
  14. Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει και ψήνουμε για 10-15 λεπτά!

πηγή: ipop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.