ΣΥΝΤΑΓΗ: Κορμός με μαρμελάδα – Πανεύκολος και πεντανόστιμος (Από την Κερασία Κόκκαλη)

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κορμός με μαρμελάδα – Πανεύκολος και πεντανόστιμος (Από την Κερασία Κόκκαλη)

kosmos me marmeladaΣΥΝΤΑΓΗ: Κορμός με μαρμελάδα – Πανεύκολος και πεντανόστιμος (Από την Κερασία Κόκκαλη)meltemi kerasias1

Υλικά
3 μεγάλα Αυγά
75 γρ. Ζάχαρη
75 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Βανίλια
Μαρμέλαδα της αρεσκείας σας
λίγη Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και όταν αναμιχθούν καλά, ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και τη βανίλια. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20 Χ 30 εκ. περίπου και βάζετε μέσα το μείγμα.
2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά περίπου.
3. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Πάνω σε καθαρή βρεγμένη πετσέτα κουζίνας στρώνετε ένα λαδόχαρτο πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Τοποθετείτε πάνω το ψημένο μίγμα και το τυλίγετε σφιχτά σε ρολό. Αφήνετε για 7 – 8 λεπτά και μετά ανοίγετε και αφαιρείτε το λαδόχαρτο.
4. Απλώνετε στην εσωτερική πλευρά την μαρμελάδα και ξανατυλίγετε σε ρολό. Αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε

Απολαύστε γεύσεις, εμπνευσμένες συνταγές, λαχταριστά κρεατικά και ποιότητα από την Κερασία Κόκκαλη στο πιο όμορφο σημείο της πόλης των Σερρών. Στον Αη Γιάννη Σερρών και στο νέο ψητοπωλείο μεζεδοπωλείο «Το Μελτέμι της Κερασίας»

MELTEMI

MELTEMI2

MELTEMI1

meltemi tis kerasias

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.