ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Προσοχή, είναι σε έξαρση – Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Προσοχή, είναι σε έξαρση – Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι

21.07.18, 09:07

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Προσοχή, είναι σε έξαρση – Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι

Κατάθλιψη – Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι περιπτώσεις ατόμων με αυξημένα συμπτώματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κύριους λόγους που συμβαίνει αυτό, ώστε τους αντιμετωπίσετε και ως εκ τούτου να βοηθήσετε τόσο στον εαυτό σας, όσο και τους δικούς σας ανθρώπους.

Ο ύπνος

Οι ηλιόλουστες μέρες μπορεί να σε κάνουν να σηκώνεσαι νωρίτερα απ’ το κρεβάτι σου και να κοιμάσαι πολύ αργά, λόγω της υπερβολικής ζέστης.
Αυτό σε κάνει να νιώθεις μονίμως κουρασμένος και αυξάνει τη συναισθηματική σου ευαισθησία.

Η υπερβολική ζέστη

Η υπερβολική ζέστη είναι εξαιρετικά αποπνικτική και κάνει την καθημερινότητά σου ακόμα πιο δύσκολη. Δυσκολεύεσαι να φέρεις εις πέρας υποχρεώσεις ενώ επιβαρύνει σημαντικά και την ψυχολογία σου.

Διατάραξη της ρουτίνας σας

Εάν είχατε κατάθλιψη στο παρελθόν, ίσως γνωρίζετε ότι η σταθερή καθημερινή ρουτίνα είναι συχνά το κλειδί για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ρουτίνα σας διαταράσσεται και η συνεπακόλουθη αναστάτωση μπορεί να είναι πολύ αγχωτική. Οι διακοπές μπορεί να διαταράξουν τον τρόπο που κινείστε καθημερινά, τον ύπνο και τις διατροφικές σας συνήθειες, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην κατάθλιψη του καλοκαιριού.

Ανασφάλεια για την εικόνα του σώματος

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και συνηθίζετε να φοράτε πιο “αποκαλυπτικά” ρούχα ή ξεκινάτε τις επισκέψεις στην παραλία, ίσως αισθανθείτε αμήχανα για την εικόνα του σώματός σας. Αυτή η αμηχανία μπορεί να κάνει τη ζωή σας δύσκολη. Δεδομένου ότι τόσες πολλές δραστηριότητες το καλοκαίρι περιστρέφονται γύρω από παραλίες και βραδινές εξόδους, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να αποφεύγουν κοινωνικές καταστάσεις επειδή φοβούνται ότι θα έρθουν σε αμηχανία.

Οικονομικές δυσκολίες

Μπορεί αυτό να ισχύει ουσιαστικά καθ΄όλη τη διάρκεια τους έτους, αλλά η περίοδο του καλοκαιριού επιδεινώνει αυτά τα προβλήματα. Ο λόγος είναι οι καλοκαιρινές διακοπές. Από την μία πλευρά ο οργανισμός και ο ψυχισμός σας τις έχει ανάγκη για να “φορτώσει μπαταρίες” ενόψει του χειμώνα, αλλά από την άλλη τα οικονομικά έξοδα που συνοδεύουν τις διακοπές, τις καθιστούν απαγορευτικές για πολλούς ανθρώπους. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να προσθέσουν άγχος και στρες και να αυξήσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Φθόνος και κατάθλιψη από τα… social media

Οι συνεχείς “ενημερώσεις” των φίλων σας στο Facebook από ανέμελες στιγμές σε μέρη που έχουν πάει διακοπές, σας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι εσείς συνεχίζετε να μένετε στον τόπο σας την ώρα που άλλοι βρισκονται αλλού, ταξιδεύουν και διασκεδάζουν. Αυτό αυξάνει το στρες και την καλοκαιρινή κατάθλιψη.

 

πηγή:iatropedia.gr / ipop.gr

KOYTOYKI1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.