ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Νέα συνδυαστική θεραπεία – Eντυπωσιακά αποτελέσματα (Aπό τον πλαστικό χειρουργό Αντώνη Τότη)

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Νέα συνδυαστική θεραπεία – Eντυπωσιακά αποτελέσματα (Aπό τον πλαστικό χειρουργό Αντώνη Τότη)

07.07.18, 09:53

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Νέα συνδυαστική θεραπεία – Eντυπωσιακά αποτελέσματα (Aπό τον πλαστικό χειρουργό Αντώνη Τότη)

Νέα συνδυαστική θεραπεία για την κυτταρίτιδα!

Με ποσοστό εμφάνισης μεγαλύτερο του 90%, η κυτταρίτιδα αποτελεί το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων επιμένει να εμφανίζεται ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, τις συνήθειες διατροφής, τη συχνότητα άσκησης και κάθε προσπάθεια καταπολέμησής της.

Προκειμένου να απαλλαγούν από αυτήν, πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε «ειδικές» κρέμες, «εξωτικά» έλαια και τεχνικές μασάζ, που όμως δεν αρκούν για να βελτιώσουν την υφή και την όψη του δέρματός τους.

Σήμερα είναι πια γνωστό ότι στην κυτταρίτιδα νοσεί το δέρμα, μιας και έχει διαταραχτεί η φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων στον υποδόριο ιστό και έχουν σχηματιστεί «ινώδεις άγκυρες» με τα βαθύτερα στρώματα (μύες) που «τραβάνε» το δέρμα προς τα μέσα. Η συνύπαρξη στην πλειονότητα των περιπτώσεων και κατακράτησης υγρών, και κυρίως λέμφου, επιτείνει το πρόβλημα. Με την πάροδο των ετών, και σε συνδυασμό με την χαλάρωση και την κατά τόπους εναπόθεση λίπους που παρατηρείται σε μεγαλύτερες ηλικίες, η εικόνα καθίσταται εντονότερη. Ο συνδυασμός των προαναφερθέντων είναι ο λόγος της χαρακτηριστικής εικόνας της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Ανάλογα της βαρύτητας της κατάστασης αναγνωρίζονται 4 στάδια κυτταρίτιδας

  1. Χωρίς μεταβολή στην επιφάνεια του δέρματος.
    2. Το δέρμα της περιοχής είναι ομαλό σε όρθια και ξαπλωμένη θέση, αλλά γίνονται ορατές αλλαγές στην επιφάνεια του δέρματος σε τσίμπημα του δέρματος ή με τη σύσπαση των μυών.
    3. Η υφή φλοιού πορτοκαλιού είναι εμφανής σε όρθια και ξαπλωμένη θέση, χωρίς την σύσπαση των μυών.
    4. Η μεταβολή που περιγράφεται στην δεύτερη διαβάθμιση είναι παρούσα σε συνδυασμό με επηρμένες (υπερυψωμένες) περιοχές και «λακουβίτσες».

Τα προβλήματα που συσχετίζονται με την κυτταρίτιδα είναι πλέον αναστρέψιμα!

Το CelluErase® στοχεύει στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ινωτικών βλαβών του δέρματος. Παρατηρείται επί της ουσίας ρίκνωση των ινών με συνέπεια το δέρμα που καλύπτει την επίμαχη περιοχή να παρουσιάζει εμβύθυνση (μπαίνει πρός τα μέσα), δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τα κατά τόπους εντυπώματα. Μια μικροχειρουργική λαβή που φέρει πεπλατυσμένο μαχαιρίδιο στο ελεύθερο άκρο της, αποτελεί το εργαλείο επιλογής. Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μην τραυματίζει το δέρμα, αλλά να είναι άκρως αποτελεσματικό στην κατάργηση των ινώσεων που προαναφέρθηκαν, με κατάλληλες προσεκτικές κινήσεις.

Η όλη διαδικασία γίνεται με χρήση τοπικής αναισθησίας σε συνθήκες ιατρείου και είναι ουσιαστικά ανώδυνη. Το σημαντικότερο είναι ότι τα αποτελέσματα είναι ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΑ και ΜΟΝΙΜΑ, μιας και μόλις καταργηθούν οι ινώσεις χάνονται οι εμβαθύνσεις του δέρματος.

Με την βοήθεια ενός φακού γίνεται η επιλογή των περιοχών. Στην συνέχεια με μαρκαδόρο, γίνεται η οριοθέτηση των επίμαχων οωειδών αλλοιώσεων (βαθουλωμάτων).

Με ήπιες περιστροφικές κινήσεις, γίνεται διατομή των ινώσεων που προκύπτουν από την μεταβολή του δικτύου των κλώνων του συνδετικού ιστού, που συνδέει το χόριο με τους υποκείμενους ιστούς. Με αυτή την διαδικασία το δέρμα ανακτά την υφή του. Παράλληλα παρατηρείται βελτίωση της μικροκυκλοφορίας.

 

 

Σε συνδυασμό με την μέθοδο CelluErase η ενέσιμη μεσοθεραπεία κατάλληλων κοκταίηλ βιταμινών και ιχνοστοιχείων συμβάλλει και αυτή με την σειρά της στην σημαντική βελτίωση της εικόνας της κυτταρίτιδας. Αν μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τον ρόλο των 2 μεθόδων, θα λέγαμε ότι το CelluErase στοχεύει στην εφάπαξ κατάργηση των ινώσεων που αλλοιώνουν την ομαλή υφή του δέρματος (τοπικά δηλαδή), ενώ η μεσοθεραπεία επαναλαμβανόμενη σε συνεδρίες βοηθάει εφαρμοζόμενη σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Η θεραπεία κυτταρίτιδας CelluErase είναι μια ολοκαινούρια θεραπεία η οποία αποτελεί ότι πιο αποτελεσματικό έχει παρουσιαστεί σχετικά με την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με μια και μόνο συνεδρία, δεν απαιτούνται επαναλήψεις και ο πόνος είναι μηδενικός!

Καλέστε στο 23215-52405 ή στο 6953-053-053 για να μάθετε περισσότερα για την επαναστατική αυτή μέθοδο.

 

To άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό meta magazino 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.