ΜΑΝΤΑΜ: Όταν στη «γεύση» των Σερρών …ιστορία γράφουν οι παρέες

ΜΑΝΤΑΜ: Όταν στη «γεύση» των Σερρών …ιστορία γράφουν οι παρέες

06.07.18, 07:27

ΜΑΝΤΑΜ: Όταν στη «γεύση» των Σερρών …ιστορία γράφουν οι παρέες

Η παρέα των ιδιοκτητών της «Μαντάμ», γράφει ιστορία στη γεύση των Σερρών, φέρνοντας  τον όρο «Slow food», στην καθημερινότητά μας (που σημαίνει «τρώτε αργά και ό,τι πιο εκλεκτό»), γνωρίζοντάς μας την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, αλλά κυρίως μαθαίνοντας μας  τι σημαίνει «καλό φαγητό.
Πριν 3 χρόνια, τέσσερις φίλοι -νέοι και αγαπητοί Σερραίοι-  ο Δήμος Πιστικόζογλου, ο Γιάννης Αλεξιάδης και οι Βαλάντης και Νίκος Κούκου, αποφάσισαν να επενδύσουν το προσωπικό τους δέσιμο, τις εμπειρίες τους και την αγάπη τους στο καλό φαγητό στην γαστρονομία των  Σερρών.
Στο κέντρο της πόλης, βρήκαν το πιο γραφικό στενό και δημιούργησαν την «Μαντάμ», έναν χώρο που σε ταξιδεύει στις Σέρρες όπως τις ξέραμε παλιά. Το περιβάλλον με τα vintage στοιχεία του και την όμορφη αυλή του θυμίζουν τη γειτονιά των παιδικών σου χρόνων και σε καθηλώνουν  με την απλότητα και την αυθεντικότητά τους ενώ οι γεύσεις που προτείνει καθημερινή η παρέα της Μαντάμ απλώς σε μαγεύουν και σε μεθούν.
Απίθανα πιάτα, που έχουν σημείο αναφοράς εκλεκτά προϊόντα, κυρίως από την τοπική σερραϊκή παραγωγή αλλά και από όλη την Ελλάδα . Ένα μενού που σε κάνει να κολλήσεις με απίθανες γεύσεις που δεν τις υπερβάλλει και δεν τις μπλέκει. Προσθέτει μια δημιουργική πινελιά στην αγαπημένη λιτότητά  τους και τις απογειώνει. Οι μυρωδιές σε ξετρελαίνουν, η ευρηματική ποικιλία σε κάνει να μην ξέρεις τι να πρωτοδια–λέξεις,  τα γλυκά στο τέλος είναι θεϊκή αμαρτία και τιμές κλέβουν την παράσταση. 
Όλο αυτό το «πακέτο» σε κάνει να θες να πας ξανά και ξανά και ξανά…  Και δικαίως, γιατί  όλον αυτό τον συνδυασμό γεύσης, ποιότητας, περιβάλλοντος και τιμής σπάνια τον  βρίσκεις.

 

πηγή: meta magazino 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλο το meta magazino  που κυκλοφορεί κάνοντας κλικ στo εξώφυλλo, παρακάτω: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.