Ποιες γεύσεις των Σερρών ταιριάζουν στους διάσημους της πολιτικής (από τον ΜΕΤΑκια του Meta Magazino)

Ποιες γεύσεις των Σερρών ταιριάζουν στους διάσημους της πολιτικής (από τον ΜΕΤΑκια του Meta Magazino)

13.07.18, 10:02

Ποιες γεύσεις των Σερρών ταιριάζουν στους διάσημους της πολιτικής (από τον ΜΕΤΑκια του Meta Magazino)

«Kέντησε» στο περιοδικό Meta Magazino,  o αγαπημένος «ΜΕΤΑκιας», με το κείμενό του στο τεύχος με θέμα τις σερραϊκές γεύσεις , σκεπτόμενος τι σερραϊκό θα κερνούσε  στους πολιτικούς της Ελλάδας και όχι μόνο.

Δείτε το άρθρο του «ΜΕΤΙΑκια», όπως δημοσιευτηκε στο Meta Magazino και απολαύστε την  εύστοχη και χιουμουριστική πένα του:

Αφιερωμένο στις σερραϊκές γεύσεις αυτό το τεύχος και εμείς βέβαια δεν θα ακολουθήσουμε τον Μπουφίδη που στις «ΜΕΤΑβολές» του θυμήθηκε τα παλιά αλλά θα μιλήσουμε για τις γεύσεις που παραμένουν στις προτιμήσεις των συμπολιτών μας και σήμερα. Ιδιαίτερα για αυτές που θεωρούνται δικές μας. Θα φροντίσουμε μάλιστα να σκεφτούμε μαζί (μια και όπως πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας) τι θα προσφέραμε σε κάποιους ιδιαίτερους καλεσμένους μας, στην περίπτωση που μας επισκέπτονταν. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

  *Έχοντας πρόσφατη την επίσκεψη στη χώρα μας του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου μετά της συζύγου του δούκισσας της Κουρνουάλης Καμήλας και το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο ας σκεφτούμε τι θα προσφέραμε αν αντί για την Κρήτη και την Κνωσό επέλεγαν να επισκεφτούν την πόλη μας και την Αμφίπολη, παρέα μάλιστα με το πρωθυπουργικό μας ζεύγος.

  * Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει τόση σημασία το φαγητό, όσο το επιδόρπιο. Έχοντας τη χαρά να βλέπουμε να τρώνε δίπλα –δίπλα μια καμήλα με μια περιστέρα θα τις προσφέραμε το κλασσικό σερραϊκό γλύκισμα, τον ακανέ. Μια που και οι δυο τους έχουν ανάγκη ένα δυνατό γλύκισμα. Η Καμήλα για να ξεπεράσει την πίκρα της που η βασίλισσα δεν όρισε διάδοχό της τον σύζυγο της αλλά το γιο του και γιο της Νταιάνας. Και η Περιστέρα  (Μπέτυ) για να ξεπεράσει την πίκρα της στις αρχές του άλλου μήνα, στις 5 Ιουλίου, (επέτειο του δημοψηφίσματος και) μέρα κατά την οποία, όπως μας διαβεβαίωσε σε συνέντευξη της ρίχνει πολύ κλάμα.

  * Στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα προσφέραμε μπουγάτσα με κρέμα, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Θα του την προσφέρουμε ως σκέτη μπουγάτσα γιατί αν αρχίσουμε να του εξηγούμε πως έχουμε και με τυρί, με κιμά, με σπανάκι θα προσπαθήσει να το εξηγήσει και θα ξεχάσει να ζητήσει εκλογές.

  *Στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα προσφέρουμε χοιρινό με πρασοσέλινο, κλασικό σερραϊκό φαγητό. Έτσι θα διαπιστώσει πως υπάρχουν και άλλα κρέατα που τρώγονται και όχι μόνο αρνί, κατσίκι, γίδα  και ζυγούρι που τρώνεστην πατρίδα του τη Ρούμελη και πως δεν τρώγονται μόνο στη σούβλα και κρύα.

  *Στη Φώφη τη Γεννηματά θα προσφέρουμε τουρλού ή μπριάμ, μια γευστική εκδοχή του Κινήματος Αλλαγής το οποίο κατά καιρούς πολύ μπερδεμένο και ανακατωμένο, όπως τα παραπάνω φαγητά δείχνει.

   *Στο Σταύρο Θεοδωράκη θα προσφέρουμε την κλασική σερραϊκή παπούδα, τζιγεροσαρμά με κουρκούτι από αυγά και γιαούρτι, Για να δει πως με ρύζι και αρνί δεν γίνονται μόνο γαμοπίλαφο και οφτό.

  • Για  τον Βασίλη Λεβέντη δεν χρειάζεται να σκεφτούμε, λόγω του βουλευτή του, του Μεγαλομύστακα. Θα τον πάμε στο Μετόχι, στην ταβέρνα της οικογένειας του βουλευτή και θα τον αφήσουμε να απολαύσει ό,τι επιθυμεί η ψυχούλα του.
  • Στον πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα θα του υποσχεθούμε γεμιστά και ντολμαδάκια με κιμά (γιαπράκια), αλλά θα του τα φτιάξουμε μόνο με ρύζι. Του αρέσουν οι εκπλήξεις του Αλέξη και όταν διαπιστώσει πως τα φαγητά του ήταν ορφανά θα του εξηγήσουμε πως όταν τα φτιάχναμε είχαμε αυταπάτες. Νομίζαμε πως τα γεμίζαμε με ρύζι και κιμά αλλά (αυταπατώμενοι) στην πραγματικότητα τα γεμίζαμε μόνο με ρύζι. Θα καταλάβει αυτός. Γιατί εκτός από τις εκπλήξεις του αρέσουν και οι αυταπάτες!
  • Άντε γεια χαρά αδέρφια και… καλή όρεξη.

                                                                                 Ο ΜΕΤΑκιας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλο το Meta Magazino που κυκλοφορεί κάνοντας κλικ στo εξώφυλλo, παρακάτω: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.