ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστά και πανεύκολα μπουρεκάκια μελιτζάνας!

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστά και πανεύκολα μπουρεκάκια μελιτζάνας!

28.07.18, 08:56

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστά και πανεύκολα μπουρεκάκια μελιτζάνας!

Υλικά 

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 κιλό σκληρή φέτα (ή κατσικίσιο τυρί)
  • 2 αυγά
  • 100γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 100γρ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

melitzanes flaskes

Πάρε τις μελιτζάνες, πλύντες, κόψε το κοτσάνι και έπειτα κόψτες σε λεπτές λωρίδες και βάλτες για 10 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα βγάλτες, στράγγιξε τες με το χέρι και βάλτες σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξουν τα περιττά ζουμιά. Σε αυτό το σημείο έχεις 2 επιλογές. Ή που τις ρίχνεις το τηγάνι ή τις βάζεις φούρνο για 10 λεπτά για πιο υγιεινά- ό,τι προτιμάς.

Κόβεις τι φέτα σε μπαστουνάκια. Προτίμησε σκληρό τυρί για να μην σου λιώσει μετά στο τηγάνισμα. Εμένα μου αρέσει να βάζω και κατσικίσιο τυρί. Τώρα αν βαριέσαι να πηγαίνεις μέχρι το σούπερ μάρκετ, βάλε ό,τι έχεις σπίτι, δεν χάλασε και ο κόσμος. Τύλιξε τα μπαστουνάκια με τις λωρίδες από την μελιτζάνα.

Χτύπα τα αυγά με το αλατοπίπερο και ξεκίνα να πανάρεις τα μπουρεκάκια. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. Άκου να δεις τι κάνω εγώ για να μείνει το πανάρισμα στα μπουρεκάκια μου. Αφού τα ετοιμάσω, δεν τα βάζω κατ’ ευθείαν στο τηγάνι. Τα αφήνω σε ένα ταψάκι για κανά 20λέπτο να “κολλήσει” το πανάρισμα. Έπειτα, τα ρίχνω για 3 λεπτά- από την κάθε πλευρά-στο καυτό λάδι. Βγάλτα σε απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν λίγο σέρβιρε.

Bonus Tips:

Μπορείς να βάλεις στα μπουρεκάκια σου και μυρωδικά. Έτσι όπως θα τυλίγεις τη φέτα με τη μελιτζάνα, ρίξε ανάμεσα και λίγο φρέσκο κομμένο δυόσμο. Επίσης, αν την φέτα την είχες σε άλμη, φρόντισε πρώτα λίγο με ένα απορροφητικό χαρτί να πάρεις τα υγρά.

πηγή: ediva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.