ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δυστυχώς, δεν είναι καλή μέρα σήμερα για την Κεντρική Μακεδονία

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δυστυχώς, δεν είναι καλή μέρα σήμερα για την Κεντρική Μακεδονία

11.07.19, 13:46

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δυστυχώς, δεν είναι καλή μέρα σήμερα για την Κεντρική Μακεδονία

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε νωρίς το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με την κατάσταση στη Χαλκιδική.

Ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός ότι υπάρχουν έξι νεκροί, ενώ αναφέρθηκε στις πρώτες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

Ολόκληρη η επικοινωνία…

Δημοσιογράφος: Υπουργέ καλημέρα. Ποια είναι η εικόνα που σας έχουν μεταφέρει που έρχεται από τις υπηρεσίες και τι ακριβώς σκοπεύετε ως υπουργείο να συνδράμετε και να κάνετε επάνω στην Χαλκιδική.

Υπουργός: Δυστυχώς, δεν είναι καλή μέρα σήμερα για την Κεντρική Μακεδονία. Ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως πολύ σωστά γνωρίζετε. Οι υπηρεσίες, η Γενική Διεύθυνση Καταστροφών με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται σε επαφή από την πρώτη στιγμή. Μεταβαίνω, όπως πολύ σωστά είπατε, με τον Υπουργό Εσωτερικών αμέσως πάνω στη Θεσσαλονίκη με την πτήση των 7 παρά τέταρτο. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε σε αυτήν τη φάση είναι να επιβεβαιώσουμε το τραγικό γεγονός ότι υπάρχουν έξι νεκροί, ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές και ότι οι υπηρεσίες περιμένουν να τελειώσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, για να κάνουν την καταγραφή. Όπως γνωρίζετε η καταγραφή γίνεται σε δεύτερη φάση. Στην πρώτη φάση πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν και άλλοι τραυματίες. Η κρατική μηχανή πρέπει να δείξει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, έτσι ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να αρχίσει άμεσα η καταγραφή.

Οι μηχανικοί του Υπουργείου είναι έτοιμοι να ανέβουν άμεσα, για να γίνουν οι καταγραφές και να δούμε πως μπορεί να αρχίσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών. Είναι πολύ νωρίς αυτήν τη στιγμή για να κάνουμε μία πρώτη εκτίμηση. Οπότε, για ό,τι νεότερο θα έχουμε, θα είμαστε σε επικοινωνία. Ευχαριστώ πολύ για την τηλεφωνική επαφή.

Δημοσιογράφος: Να είστε καλά. Καλημέρα. Καλό πρωινό. Ευχαριστούμε πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.