ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Φαινόμενα κακοδιαχείρισης σε Περιφέρειες

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Φαινόμενα κακοδιαχείρισης σε Περιφέρειες

patoulis571

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Φαινόμενα κακοδιαχείρισης σε Περιφέρειες

Κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση στον β΄ βαθμό της Αυτοδιοίκησης καταλογίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, σε σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία απαντά στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστα Αγοραστού, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εμείς γνωρίζουμε περιφέρειες που παίρνουν παράνομες αποφάσεις για την ανάθεση έργων, που στη συνέχεια καλούνται να ανακαλέσουν. Έχουμε παραδείγματα περιφερειαρχών που μοιράζουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και εντάσσουν στους προϋπολογισμούς τους έργα σε δήμους αποκλειστικά με κομματικά κριτήρια, αφήνοντας απέξω άλλους δήμους, που διαθέτουν ολοκληρωμένες μελέτες για έργα» τονίζει. Επιπλέον, επαναλαμβάνει το αίτημα «και οι δήμοι να διαχειρίζονται τους πόρους του ΕΣΠΑ χωρίς ενδιάμεσους» όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις περιφέρειες.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί χρειαζόμαστε τον ενδιάμεσο ρόλο των περιφερειών στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ, όταν εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα, με μεγαλύτερη διαφάνεια, ταχύτητα και κυρίως αποτελεσματικότητα. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία αλλά και το κατάλληλο προσωπικό για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, ρόλο που δεν μπορεί να παίξει καμία περιφέρεια σήμερα, με την υπάρχουσα διάρθρωση του κρατικού μηχανισμού» αναφέρει.

Ο κ. Πατούλης επικροτεί τη δημόσια δέσμευση του προέδρου της ΕΝΠΕ, ότι οι περιφέρειες θα δώσουν χρήματα από τους πόρους τους για την ενίσχυση των μέσων και του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, «παρά το γεγονός ότι η ενίσχυση αυτή, αποτελεί ευθύνη του Κεντρικού Κράτους» και προσθέτει: «Θα ήταν, κατά την άποψή μας, χρήσιμο τα χρήματα αυτά, ή μέρος τους, να δοθούν στους δήμους, για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους στον τομέα της πυροπροστασίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να δίνονται χρήματα γι αγορά πυροσβεστικών οχημάτων, παρά γι αγορά νερού και σάντουιτς, όπως διαφήμιζε με δελτία Τύπου κάποια περιφερειάρχης».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.