ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Η βίλα Ypsilon υποψήφια ως η εντυπωσιακότερη κατοικία παγκοσμίως (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Η βίλα Ypsilon υποψήφια ως η εντυπωσιακότερη κατοικία παγκοσμίως (ΒΙΝΤΕΟ)

26.08.19, 15:45

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Η βίλα Ypsilon υποψήφια ως η εντυπωσιακότερη κατοικία παγκοσμίως (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βίλα «Ypsilon» στην Πελοπόννησο αποτελεί ένα αριστούργημα της ελληνικής αρχιτεκτονικής και είναι υποψήφια στο διαγωνισμό «Building of the Year» του περιοδικού Archdaily, διεκδικώντας το βραβείο στην κατηγορία των κατοικιών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα πέντε υποψήφια κτίσματα από τις αρχικά 3.000 διεθνείς συμμετοχές.

Κτισμένη σε ένα απόμακρο σημείο της Πελοποννήσου προσφέρει την δυνατότητα στους ενοίκους της να απολαμβάνουν το βουνό αλλά και την θέα της θάλασσας. Το 150 τετραγωνικών μέτρων οίκημα φιλοτεχνήθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία LASSA.

Οι προσόψεις της πολυτελούς βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα για να δώσουν στις τρεις αυλές το πλεονέκτημα της σκιάς ενώ η μία από αυτές διαθέτει και πισίνα στο σχήμα του ματιού. Η δεύτερη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό και το έδαφος της τρίτης έχει επενδυθεί με χαλίκι.

Οι αρχιτέκτονες έχουν προνοήσει ώστε η κάθε αυλή να προσφέρει χαλάρωση στον ένοικο ανάλογα με την φάση ή την ώρα της ημέρας.

Συγκεκριμένα η δυτική αυλή, που διαθέτει και την πισίνα, έχει σχεδιαστεί για το πρωί και το μεσημέρι ενώ η ανατολική μόνο για τις μεσημεριανές ώρες. Η νότια που έχει επενδυθεί με χαλάκι προτείνεται από τους κατασκευαστές για χρήση από το αργά το απόγευμα και μετά.

Η μινιμαλιστική βίλα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια αλλά καθιστικά. Για μία αναλυτικότερη περιήγηση…

Δείτε το βίντεο…

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.