ΣΕΡΡΕΣ: Θεατροπαιδαγωγικές δράσεις από το ΔΗΠΕΘΕ

ΣΕΡΡΕΣ: Θεατροπαιδαγωγικές δράσεις από το ΔΗΠΕΘΕ

23.08.19, 07:28

ΣΕΡΡΕΣ: Θεατροπαιδαγωγικές δράσεις από το ΔΗΠΕΘΕ

«ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» τιτλοφορούνται οι θεατροπαιδαγωγικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, με τη διοργάνωση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο Ζιντζιρλί Τζαμί, στις 2, 4 & 9 Σεπτεμβρίου 2019, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 2/09/2019 / ώρα: 6.30΄μ.μ.
«Οι μικροί αρχαιολόγοι και το μυστήριο της σπασμένης στάμνας»
Κυνήγι θησαυρού στους χώρους του Τεμένους.

Τετάρτη 4/09/2019 / ώρα: 6.30΄μ.μ.
«Η ιστορία μιας στάμνας»
Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού

Δευτέρα 9/09/2019 / ώρα: 6.30΄μ.μ.
«Η σπασμένη στάμνα»
Κουκλοθέατρο( τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι και μας το παρουσιάζουν)
Υπεύθυνοι προγράμματος: Ευαγγελίδου Καλλιόπη ( Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών), Καλαμπαλίκα Πηνελόπη ( Νηπιαγωγός)

Υπεύθυνοι επιμορφωτές: Καλαμπαλίκα Πηνελόπη ( Νηπιαγωγός)
Παπαευθυμίου Ελένη ( Νηπιαγωγός)
Θεοδωρίδης Κυριάκος ( Εκπαιδευτικός)
Μπαλικτσή Μαρία ( Εκπαιδευτικός)

Διοργάνωση: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 2321054585 & 2321054268 καθημερινά από τις 9.00΄π.μ ως τις 15.00.

Λίγα λόγια για τις δράσεις

Μαθαίνουμε την πόλη και τον νομό μας, μαθαίνουμε την ιστορία μας, συνειδητοποιούμε την εξελικτική πορεία του τόπου μας μέσα στον χρόνο με θεατροπαιδαγωγικές δράσεις μέσα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των Σερρών.

«Οι μικροί αρχαιολόγοι και το μυστήριο της σπασμένης στάμνας». Στον ιστορικό χώρο, στο Ζιντζιρλί Τζαμί τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν τα σπασμένα κομμάτια μιας παλιάς στάμνας, ανάμεσα σε Ελληνικά, Χριστιανικά και Μουσουλμανικά ευρήματα της Οθωμανικής περιόδου, δημιουργώντας μια φανταστική ιστορία για δυο παιδιά, διαφορετικής εθνικότητας και θρησκεύματος που όμως μοιράστηκαν την ίδια στάμνα για να πιούνε νερό. Οι αξίες του πολιτισμού που ενώνουν τους λαούς, η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, οι κοινές αγωνίες των ανθρώπων, το όνειρο των παιδιών για φιλία και ειρήνη μαζί με την ιστορία της πόλης των Σερρών την εποχή που κτίστηκε το Τέμενος, όλα ξετυλίγονται με κάθε κομμάτι της στάμνας που ανακαλύπτουν κι ανασυνθέτουν οι «μικροί αρχαιολόγοι» σε μια αρχαιολογική έρευνα που μοιάζει με κυνήγι θησαυρού στους χώρους του Τεμένους. Η ιστορία που φτιάχνουνε τα παιδιά γίνεται κουκλοθέατρο που παρακολουθούν τα παιδιά σε μια πανηγυρική λήξη της θαυμάσιας κι επιμορφωτικής αυτής περιπέτειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.