ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό ψητό κοτόπουλο με τέλεια μαρινάδα

kotopoylo

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό ψητό κοτόπουλο με τέλεια μαρινάδα

Υλικά 
1 κοτόπουλο γύρω στο ενάμιση κιλό
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. γιαούρτι
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
4-5 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη – θυμάρι – δεντρολίβανο)
2 φέτες μπέικον
1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το μπέικον. Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι. Σε μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μπέικον, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το πορτοκάλι.

Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί. Βγάζουμε το κόκαλο γιάντες από τη βάση του λαιμού (θα βοηθήσει αργότερα στο να μεριδοποιήσουμε σωστά το κοτόπουλο). Τραβάμε το δέρμα από την πλευρά του λαιμού ώστε να φανεί το μισό στήθος. Με το χέρι σπρώχνουμε κάτω από την πέτσα. Γεμίζουμε με το μείγμα μουστάρδας. Τραβάμε το δέρμα και σκεπάζουμε το πουλερικό.

Αφήνουμε να μείνει όσο περισσότερο μπορούμε (έως 24 ώρες).
Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά και την γεμίζουμε με φέτες κρεμμύδι, λεμόνι, πορτοκάλι. Δένουμε το πουλερικό. Το αλείφουμε με λάδι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τον χυμό και το βαλσαμικό ξίδι.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 45’ στους 200ο C αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 25’ να ροδίσει καλά.

 Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

πηγή: eirinika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό ψητό κοτόπουλο με τέλεια μαρινάδα

kotopoylo

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό ψητό κοτόπουλο με τέλεια μαρινάδα

Υλικά 
1 κοτόπουλο γύρω στο ενάμιση κιλό
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. γιαούρτι
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
4-5 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη – θυμάρι – δεντρολίβανο)
2 φέτες μπέικον
1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το μπέικον. Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι. Σε μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μπέικον, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το πορτοκάλι.

Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί. Βγάζουμε το κόκαλο γιάντες από τη βάση του λαιμού (θα βοηθήσει αργότερα στο να μεριδοποιήσουμε σωστά το κοτόπουλο). Τραβάμε το δέρμα από την πλευρά του λαιμού ώστε να φανεί το μισό στήθος. Με το χέρι σπρώχνουμε κάτω από την πέτσα. Γεμίζουμε με το μείγμα μουστάρδας. Τραβάμε το δέρμα και σκεπάζουμε το πουλερικό.

Αφήνουμε να μείνει όσο περισσότερο μπορούμε (έως 24 ώρες).
Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά και την γεμίζουμε με φέτες κρεμμύδι, λεμόνι, πορτοκάλι. Δένουμε το πουλερικό. Το αλείφουμε με λάδι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τον χυμό και το βαλσαμικό ξίδι.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 45’ στους 200ο C αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 25’ να ροδίσει καλά.

 Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

πηγή: eirinika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Powered by Friktoria.com