ΣΥΝΤΑΓΗ: Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και κρέμα

brizoles

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 700 γραμμ. χοιρινές μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους).
  • Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το κρέας για περίπου 4’ από κάθε πλευρά.
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
  • Προσθέτουμε το κρασί.
  • Τρίβουμε το τηγάνι με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

πηγή: tlife.gr

IDISTON2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και κρέμα

brizoles

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 700 γραμμ. χοιρινές μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους).
  • Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το κρέας για περίπου 4’ από κάθε πλευρά.
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
  • Προσθέτουμε το κρασί.
  • Τρίβουμε το τηγάνι με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

πηγή: tlife.gr

IDISTON2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Powered by Friktoria.com