ΣΥΝΤΑΓΗ: Για το βράδυ η πιο ελαφριά & νόστιμη καρμπονάρα – 250 θερμίδες; Κι όμως γίνεται

karmponara

ΣΥΝΤΑΓΗ: Για το βράδυ η πιο ελαφριά & νόστιμη καρμπονάρα – 250 θερμίδες; Κι όμως γίνεται

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης

15 γαλοπούλα βραστή

1 κρόκος αβγού

500 γρ. κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά

1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί light τριμμένο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά μαργαρίνη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente (ακολουθήστε τις οδηγίες στο πακέτο, γιατί τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο). Ενώ ετοιμάζονται κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες και τις σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον 1 κρόκο αβγού με την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον 1 κρόκο αβγού με την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα και στραγγισμένα τα ζυμαρικά, τα περιχύνουμε με όλα τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρονται με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

πηγή:ladylike.gr

IDISTON2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΓΗ: Για το βράδυ η πιο ελαφριά & νόστιμη καρμπονάρα – 250 θερμίδες; Κι όμως γίνεται

karmponara

ΣΥΝΤΑΓΗ: Για το βράδυ η πιο ελαφριά & νόστιμη καρμπονάρα – 250 θερμίδες; Κι όμως γίνεται

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης

15 γαλοπούλα βραστή

1 κρόκος αβγού

500 γρ. κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά

1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί light τριμμένο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά μαργαρίνη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente (ακολουθήστε τις οδηγίες στο πακέτο, γιατί τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο). Ενώ ετοιμάζονται κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες και τις σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον 1 κρόκο αβγού με την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον 1 κρόκο αβγού με την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα και στραγγισμένα τα ζυμαρικά, τα περιχύνουμε με όλα τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρονται με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

πηγή:ladylike.gr

IDISTON2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ετικέτες:

Powered by Friktoria.com