ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό και πανεύκολο σουφλέ με τυριά και αλλαντικά

soyfle tiria allantikaΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό και πανεύκολο σουφλέ με τυριά και αλλαντικά

 

Υλικά

  • 300γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
  • 400γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα
  • 500γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αβγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.

Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε την κόρα. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.

Αλείφετε ένα πιρέξ με το λάδι, κάνετε μια στρώση ψωμί, απλώνετε το μισό μίγμα των τυριών, συνεχίζετε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μίγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν σας έχει περισσέψει γάλα περιχύνετε όλο το περιεχόμενο του πιρέξ.

Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.

Please follow and like us:
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό και πανεύκολο σουφλέ με τυριά και αλλαντικά

soyfle tiria allantikaΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστό και πανεύκολο σουφλέ με τυριά και αλλαντικά

 

Υλικά

  • 300γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
  • 400γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα
  • 500γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αβγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.

Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε την κόρα. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.

Αλείφετε ένα πιρέξ με το λάδι, κάνετε μια στρώση ψωμί, απλώνετε το μισό μίγμα των τυριών, συνεχίζετε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μίγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν σας έχει περισσέψει γάλα περιχύνετε όλο το περιεχόμενο του πιρέξ.

Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.

Please follow and like us:
Ετικέτες:

Powered by Friktoria.com