ΣΕΡΡΕΣ-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «ΟΔΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ» – Το νέο βιβλίου του Ευάγγελου Αυδίκου

ΣΕΡΡΕΣ-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «ΟΔΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ» – Το νέο βιβλίου του Ευάγγελου Αυδίκου

11.09.19, 13:33

ΣΕΡΡΕΣ-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «ΟΔΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ» – Το νέο βιβλίου του Ευάγγελου Αυδίκου

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών θα παρουσιάσει το ενδιαφέρον μυθιστόρημα του Ευάγγελου Αυδίκου «Οδός Οφθαλμιατρείου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Νίκος Φαλαγκάρας, και ο Συγγραφέας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Δέσποινα Καϊτατζή–Χουλιούμη.

Το βιβλίο

Το μυθιστόρημα «Οδός Οφθαλμιατρείου» είναι ο δρόμος, όπου άρχισε το δράμα του ποιητή και πεζογράφου. Το υπόγειο του τυπογραφείου Παπαγεωργίου φιλοξένησε τις πρώιμες φιλοδοξίες του. Να γράψει και να γίνει αποδεκτός από το λογοτεχνικό σινάφι και την κοινωνία της Αθήνας. Μια μάχη άνιση. Πρόσφυγας στην Αθήνα του 1889, χωρίς πόρους και με τις ένθερμες υποσχέσεις να φυλλοροούν αφήνοντάς τον μόνο του. Η αγωνία για την επιβίωση, αλλά και η υπέρβαση των δυσκολιών.
Η πάλη με το αδύναμο σώμα και η φλόγα της δημιουργίας.
Ενάμιση αιώνα μετά ο Κώστας Κρυστάλλης επιστρέφει στην Αθήνα, για να συνεχίσει τη συζήτηση, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Μια πορεία στους δρόμους, που σημάδεψαν την ύπαρξή του και μια ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κριστ/Χρήστο, τον νεαρό πατριώτη του, που αναζητεί τον εαυτό του. Ο Χρήστος δανείζει το στόμα του και τη σκέψη του στον ποιητή. Γίνεται ο καθρέφτης του αλλά και το μέσο να σκάψει μέσα του ξεδιαλύνοντας σκέψεις και συναισθήματα. Η ιστορία γίνεται οδός ωρίμανσης για τον Χρήστο. Για τον Κρυστάλλη είναι η δεύτερη ευκαιρία του. Να πει όσα δεν μπόρεσε όσο ζούσε.
Ένα μυθιστόρημα σπονδή στην τρυφερότητα και στην αγωνία του σπουδαίου δημιουργού που χάθηκε νέος. Μια ιστορία με το βλέμμα στο παρόν.

Ευάγγελος Αυδίκος

Ο Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1951. Σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος.
Είναι ομότιμος καθηγητής λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται οι τίτλοι: «Το βλέμμα στον τοίχο με τη μαντανία», διηγήματα, Ελληνικά γράμματα, 2001. «Ο δικός μου Θεός», μυθιστόρημα, Ταξιδευτής, 2004. «Η Θράκη και οι άλλοι. Ιχνηλατώντας τα πολιτισμικά όρια και τη μνήμη» Οδυσσέας 2007. «Η κίτρινη ομπρέλα», Μεταίχμιο, 2007 (ήταν στη μικρή λίστα του περιοδικού Διαβάζω για το βραβείο μυθιστορήματος του 2008). «Ήταν μια φορά κι έναν καιρό αλλά μπορεί να γίνει και τώρα. Η εκπαίδευση ως χώρος διαμόρφωσης παραμυθάδων». Ελληνικά Γράμματα, 1999. «Το παιδί στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη κοινωνία», Ελληνικά Γράμματα, 1996. «Το λαϊκό παραμύθι, θεωρητικές προσεγγίσεις», Οδυσσέας 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.